avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... transe de vechime in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

transe de vechime in invatamant

Lucrez din 01.05.1974 si pana in prezent in invatamant ca :
- pedagog (diploma bacalaureat) in perioada 01.05.1974- 01.09.1978 - 4 ani si 4 luni
- mastru instructor (diploma scoala de maistri 1986) in perioada 01.09.1978 -prezent
In data de 01.05.2014 trebuia sa trec in transa de vechime in invatamant de peste 40 ani conform legii 63/2011,dar mi s-a spus ca nu-mi poate acorda o transe superioara de vechime deoarece nu imi poate lua in calcul cei 4 ani si 4 luni cand am fost pedagog deoarece functia de pedagog nu este compatibila cu cea de maistru instructor si am ramas tot in transa de vechime de 35-40 ani .Este corect sau nu ? Eu consider ca si cei 4 ani si 4 luni sunt tot vechime lucrata in invatamant . Precizez ca am in prezent spor de vechime de 25 % din 01.09.1994
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:31, 4 Februarie 2016
1. Vechimea în învăţământ este formată din vechimea efectivă în învăţământ şi vechimea recunoscută în învăţământ, după caz.

Vechimea efectivă în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată cu contract individual de muncă a desfăşurat activitate efectivă de predare la catedră în cadrul unei unităţi sau instituţii de învăţământ. Constituie vechime efectivă în învăţământ şi perioada în care personalul didactic de conducere, îndrumare şi control, precum şi personalul didactic auxiliar desfăşoară activitate în cadrul unei unităţi/instituţii de învăţământ sau unui inspectorat şcolar.

Vechimea recunoscută în învăţământ reprezintă perioada în care persoana angajată în învăţământ, provenită din alte sectoare de activitate, face dovada că a profesat în specialitatea înscrisă pe diploma de studii, în cazul în care această persoană ocupă un post didactic în aceeaşi specialitate. Această vechime este luată în calcul numai pentru stabilirea drepturilor salariale.

2. In perioada respectiva era in vigoare Ordinul nr. 954/1969 care prevedea ca, se considera vechime in invatamant "Timpul lucrat intr-o functie didactica ajutatoare: pedagog scolar (supraveghetor de ordine sau "educator" la scolile profesionale), laborant scolar, bibliotecar scolar sau tehnician in unitati scolare din invatamantul obligatoriu de cultura generala, liceal, profesional si tehnic, daca in perioada cat a ocupat aceste functii indeplinea conditiile de studii de specialitate prevazute in Statutul personalului didactic pentru ocuparea unei functii didactice de predare"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am terminat facultatea de stiinte juridice si administrative ... sacuiuelena sacuiuelena Am terminat Facultatea de stiinte juridice si administrative de 3 ani si as vrea sa stiu daca pot preda vreo materie la gimnaziu si daca e obligatoriu pentru ... (vezi toată discuția)
Aplicare legea 63/2011 alexealinlucian alexealinlucian CUM SE INTERPRETEAZA ACEST ARTICOL DIN LEGE?CARE SUNT PERSOANELE CARE VOR AVEA DE SUFERIT LA INCADRARE?SE APLICA SI CELOR CARE DEJA AU TRECUT LA O ALTA TRANSA ... (vezi toată discuția)
Transele de vechime in invatamant marimalutan marimalutan Buna ziua. Sunt incadrata in invatamant din 1 sept 2003.Am fost angajata fara intrerupere in invatamant pana in sept 2007 cand am intrat in concediu de ... (vezi toată discuția)