avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie copil

Buna ziua.va rog m poate ajuta cineva sami spuna ce acte imi trebuie pentru indemnizatia copil fiind divortata si avand inca un copil
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 4 Februarie 2016
Indemnizaţia lunară aferentă concediului pentru creşterea copilului este acordată în baza unei cereri, care trebuie să fie însoţită de următoarele documente:
- copia actului de identitate al solicitantului şi a certificatului de naştere al copilului pentru care se solicită dreptul ori, după caz, de livretul de familie, certificate pentru conformitate cu originalul de către persoana care primeşte documentele;
- actele doveditoare privind calitatea solicitantului şi relaţia acestuia cu copilul/copiii pentru care solicită dreptul, după caz;
- actele doveditoare care să ateste veniturile obţinute în ultimele 12 luni înainte de data naşterii copilului;
- dovada eliberată de angajator sau organele competente privind veniturile realizate;
- dovada privind suspendarea activităţii pentru perioada în care se solicită concediul pentru creşterea copilului;
- orice alte documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate.

Cererea de acordare a indemnizaţiei, precum şi actele doveditoare, se depun la Primăria localităţii pe raza căreia aveti domiciliul/reşedinţa.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii birotunde birotunde Buna ziua Va rog sa-mi spuneti actele necesare care trebuie la concediu cresterea copilului pt tata? Multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia Geo georgian Geo georgian Buna ziua..ma poate ajuta si pe mine cineva ? Concubina este insarcinata in 5 luni si nu stiu unde sa merge si ce acte sa depunem sa poata sa ia indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatiei de șomaj după încetarea indemnizatiei de creștere copil Viorel_Popa Viorel_Popa Bună seara, As dori sa va întreb care sunt pașii pentru acordarea indemnizatiei de șomaj după încetarea indemnizatiei de creștere copil în situația ... (vezi toată discuția)