avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz de incredere?!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz de incredere?!

buna ziua,
sunt foarte putin cunoscator in ceea ce priveste dreptul civil si am nevoie de ajutor pentru urmatoarea problema:
in luna februarie (ac) am imprumutat o suma de bani unui prieten pentru a-si rezolva unle probleme, acum fiind prieteni nu am mers la notariat pentru a face un contract de imprumut ci am facut un contract de mana, in care era mentionata suma imprumutata, data scadenta, nume, serie si numar ci, si cam atat.Suma trebuia restituita la sfarsitul lunii iunie si nu imi mai pot recupera banii.
Ce ma sfatuiti sa fac???
Va multumesc!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:48, 2 August 2009
Va sfatuiesc sa il dati in judecata fiindca este clar ca vor trece ani de zile si nu va veti recupera nici un ban daca lasati situatia asa.
Pe partea penala (abuz de incredere) nu vad mari sperante . Cel mai bine pe civil !
:)
buna ziua,
in primul rand va multumesc pentru raspuns, dar ca sa il dau in judecata pe parte penala nu am nevoie de anumite probe, care sa fie acceptate de judecator?
Eu am doar contractul acela de mana incheiat intre noi.E posibil sa incep o actiune penala doar cu actul acela?

Multumesc
of ..of ...nu sunteti atent! Ia mai cititi inca o data ce am scris...tocmai ...nu cred ca aveti mari sanse pe penal! Ce rost are sa pierdeti timp pretios cand puteti intenta o actiune civila?
Daca are vreun imobil ar fi bine sa scoateti certificat de grefa si sa notati litigiul la cartea funciara!:)
Obiectul material al infractiunii de abuz de incredere e un bun mobil ....deci... nu ne putem raporta la aceasta fapta penala .Incercati sa sesizati instanta de judecata .
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Ati discutat cu acel prieten? Nu v-a zis cand va restituie imprumutul?
Daca nu rezolvati nimic pe cale amiabila....solutia ramane instanta de judecata.
Era bine daca aveati si un martor cand ati dat banii si ati facut acel inscris.

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati CalinAdrian93 CalinAdrian93 Bună seara. Am o nelămurire în legătură cu niște bani împrumutați. Sunt împuternicit la contul bancar al tatălui meu, acum 4 luni am împrumutat unui ... (vezi toată discuția)
Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004? mariuca57 mariuca57 In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani din imprumut danadi_53 danadi_53 Un \"prieten\" mi-a solicitat de urgenta un imprumut. Am discutat conditiile acordarii si termenul de rambursare a imprumutului. I-am dat banii si am ... (vezi toată discuția)