avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce trebuie sa am in vedere pentru a inchiria legal un ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce trebuie sa am in vedere pentru a inchiria legal un apartament?

Doresc sa inchiriez pe airbnb.com un singur apartament si as dori sa stiu ce ar trebui sa fac ca sa fie totul legal.
Trebuie sa am autorizatia vecinilor/administratorului ?
Cum as putea sa declar veniturile si cum s-ar proceda ?
Trebuie neaparat sa am firma ca sa fac asta ? Sau se pot declara veniturile doar mergand la anaf sau unde trebuie ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: anamaria000 , utilizator 21:51, 15 Februarie 2016
Daca sunteti proprietarul acelui apartament ca persoana fizica, intocmiti contractul de inchiriere ca persoana fizica.
Daca sunteti proprietarul acelui apartament ca persoana juridica intocmiti contractul de inchiriere ca persoana juridica (SA, SRL, II,...)
Nu trebuie sa aveti autorizatie de la vecini sau asociatie dar trebuie sa instiintati asociatia dupa inchiriere.
Trebuie acceptul vecinilor si al asociatiei in cazul in care chiriasii desfasoara acolo o activitate coimerciala, stabilesc sediul unei firme...
Veniturile se decalra la ANAF in baza contractului de inchiriere daca sunteti proprietar persoana fizica. Persoana juridica cumuleaza veniturile din chirii cu alte venituri si plateste impozite ca orice alte firme.
Va multumesc pentru raspuns, insa eu intrebam de inchirirea pe site-ul airbnb. O astfel de inchiriere nu necesita contract, iar perioada poate fi de o zi, cateva zile, o saptamana, o luna etc. oarecum in regim hotelier, dar nu neaparat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea in cazul propietatilor inchiriate in regim hotelier (prin airbnb) MsSerol MsSerol As dori sa stiu daca este vreo reglementare in cazul inchirierii de apartamente in regim hotelier, prin airbnb. In afara de raspunderea fiscala pe care o are ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, ... NicoleC NicoleC Inchiriere apartament bloc in regim hotelier (in scop turistic) Buna ziua, apartamentul situat sub al meu, intr-un bloc de locuinte, a fost recent introdus in ... (vezi toată discuția)
Taxa administratie inchiriere (airbnb / booking) persoana fizica radu_b_a radu_b_a Buna ziua, Am o intrebare legata de inchirierea apartamentului personal. Apartamentul este inchiriat in regim hotelier (airbnb, booking) - persoana fizica, ... (vezi toată discuția)