avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept de mostenire

Buna,am in familie o situatie si doresc sa stiu daca se poate rezolva.Acum 13 ani a murit mama mea,si a ramas tatal meu.Eu aveam 22 ani si sora mea 19ani.Tatal meu imediat dupa inmormantare ne-a spus sa ii facem un act la notar in care ii cedam dreptul nostru asupra apartamentului.Prin anumite mijloace sentimentale ne-a convins sa facem actul fara sa ne dea nici un ban.Acum am aflat ca defapt el a dorit sa ii ramana tot apartamentul lui.El mai are 2 baieti din alta casnicie dinaintea mameiu mele.Am aflat ca el vrea sa lase totul baietilor din cealalta casnicie desi apartamentul a fost cumparat cu mama mea.Ideea e ca vreau sa stiu daca pot sa fac ceva pentru a recupera dreptul de la mama,nu sa imi dea bani pentru partea mea si a sorei mele,ci sa fim din nou in drepturi pt.partea de la mama.Si daca nu am nici o posibilitate,el poate sa lase apartamentul la fratii mei vitregi?Multumesc.

Alte discuții în legătură

Va rog sa imi raspundeti symo75 symo75 Buna ziua.Sunem 4 frati,fiecare casatoriti cu copii la casele lor,mai putin sora cea mica care locuieste in casa mamei mele care este locuinta de stat.Acum 3-4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune imobil gsm87 gsm87 Buna ziua! Am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Mama mea detine semnaturile fratilor ei pentru a putea face succesiunea unui imobil de 2 camere, mai am o ... (vezi toată discuția)
Succesiune - judecata anonim85 anonim85 Buna ziua, Acum 2 luni tatal meu a decedat. Suntem 2 surori si mama, care avem de facut succesiunea la un apartament. Apartamentul era al tatului, astfel ... (vezi toată discuția)