Acum 2 luni tatal meu a decedat. Suntem 2 surori si mama, care avem de facut succesiunea la un apartament. Apartamentul era al tatului, astfel mamei mele revenindu-i doar 1/4 cota parte. Mama nu este multumita si a fost la notar, dar acesta i-a spus ca nu poate face nimic, chiar daca ea ar mai avea dreptul la o creanta. Singurele posibilitati sunt pe cale amiabila sa ii cedam noi din cota noastra parte, sau sa ne dea in judecata. Eu nu as vrea sa ii cedez, deoarece ea mai are copii din alta casatorie si nu vreau sa le las lor. I-am propus sa o ajut sa isi ia o garsoniera cu ajutorul meu, dar nici asa nu e multumita. Apartamentul trebuie vandut din cauza creditelor pe care le avea tata si pentru ca trebuie sa ii dam surorii mele partea, ea fiind doar copilul tatalui. As vrea sa stiu ce sanse ar avea mama in instanta avand in vedere ca au trait 30 de ai impreuna si mama are dosarul cu dovada ca in momentul casatoriei tata mai avea rate la casa.
Eu ar trebui sa merg in instanta cu dovada ca eu am fost cu el prin spitale su ca eu i-am facut inmormantarea, el fiind ingropat pe locul meu si al sotului meu de veci?
Buna seara,
Avand in vedere cele relatate va reamintesc ca mama va primi 1/4 din valoarea imobilului iar dumneavoastra si sora cate 3/8 din apartament.
Din valoarea imbunatatirilor (care se pot demonstra ca au fost facute in perioada de casnicie a parintilor) mama va primi 5/8 (acesta era dreptul de creanta de care se vorbea) si fiecare dintre surori cate 3/16.
Nu se poate renunta la o parte din mostenire. Renuntarea se face la tot sau la nimic.
Avand in vedere cele de mai sus va trebui sa va orientati.
Acestea sunt si sansele mamei daca se adreseaza instantei.
Succesiune
VioricaC
Buna seara,
Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii.
Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie.
Si eu sunt casatorita
Ambii ... (vezi toată discuția)