avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria dintre o romanca si un turc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria dintre o romanca si un turc

Buna seara.numele meu este mariana si sunt cetatean roman.vreau sa ma casatoresc cu un cetatean turc dar avem o problema:fostul lui patron i-a pus interdictie in romania si bulgaria.are probleme cu viza.ce putem face ca sa vina in romania?daca ma voi duce in turcia si ne vom casatori acolo va putea veni in romania dupa aceea?va rog sa nu ocoliti mesajul meu caci am nevoie urgent de un sfat.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:24, 2 August 2009
dvs. ati dat si raspunsul, are interdictie si pentru Romania si pentru Bulgaria.Chiar daca va veti casatori cu aceasta persoana ,interdictia nu va fi anulata.
V-am spus si v-o repet stimata domnisoara! O persoana fizica nu poate pune interdictie altei persoane fizce. Numai statul roman pri autoritatile sale competente o poate face! Prietenul dvs ori a savarsit fapte de natura sa aduca atingere intereselor nationale , ori a savarsit o infractiune si a fost condamnat si totodata i s-a pus interdictie! Ori una , ori alta!
Sau , singura varianta ar mai fi ca prietenului dvs ii expirase viza , nu a putut sa indeplineasca conditiile de prelungire si automat i s-a pus interdicitie fiind urcat in avion si expediat acasa!
Potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative, in 29 martie 2007 a intrat in vigoare Legea 56 pentru modificarea si completarea OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, act normativ care prevede, la articolul II, faptul ca, in termen de sase luni, strainii cu sedere ilegala pot solicita Oficiului Roman pentru Imigrari emiterea unei decizii de returnare, caz in care nu va fi instituita masura de interzicere a intrarii in tara. Strainii fara drept de sedere in Romania mai pot beneficia de aceasta prevedere legala pana la data de 29 septembrie 2007.
B-)
fostul patron al lui este turc.putea sa-i faca ceva sa nu mai obtina viza pentru romania?caci statul roman nu i-a pus nici o interdictie.el avea permis de seder pana pe 16 ianuarie 2009 dar a plecat din romania pe 7 ianuarie 2009.deci nu a stat ilegal in romania.
:offtopic: Interventie moderator
# roscatika23
Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschideti acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau definitiv.

Incalcarea Regulamentului de postare se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea vizei roscatika23 roscatika23 Daca prietenului meu de origine turca i s-a pus interdictie de catre fostul patron(din cauza unor probleme personale) de a intra in Romania,cum mai poate ... (vezi toată discuția)
Viza Leyla84 Leyla84 Buna ziua din data 23.05.2009 a fost prima mea intrare pe anul asta in Turcia am ramas timp de 60 de zile pina pe 21.07.2009 deoarece atit am avut viza pe ... (vezi toată discuția)
Interdictie pt romania alexandra30 alexandra30 Buna ziua am si eu o problema, prietenul meu a primit interdictie pt Romania deoarece mai demult a trecut din Romanaia in Germania ilegal apoi s-a intors in ... (vezi toată discuția)