avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort intre un cetatean roman si un cetatean egiptean (la mijloc aflandu-se si un minor)

Buna ziua,in primul rand vreau sa va felicit pt acest site/forum.
Ca toata lumea as dori sa intreb si eu ceva,eu sunt cetatean roman iar sotul cetatean egiptean.Suntem casatoriti de 3 ani ,casatoria avand loc in Egipt .Avem si cert de casatorie romanesc deoarece am transcris cert de casatorie egiptean.Fiecare si-a pastrat numele la casatorie.
Avem un copil minor care este nascut in Romania,este pe numele meu de fata si pe pasaportul meu.
La divort ce acte am nevoie?
Cred ca as putea lua de la el o declaratie facuta la Ambasada Romaniei la Cairo cum ca este de acord cu divortul si sa-mi acorde custodia definitiva si irevocabila.
Ma ajuta aceasta declaratie sau imi voi bate capul cu el pe degeaba?
Trebuie sa vin in tara (sunt in Egipt) pt depunerea actelor personal?Domiciliul meu este in Arad si am rezidenta pe 5 ani in Egipt.
Cat ma vor costa toate chestiile? Am neaparata nevoie de un avocat?
Care sunt sansele mele sa obtin custodia copilului?
Daca imi va face el declaratia cat de repede se poate termina tot divortul?
Va multumesc din suflet ca va faceti timp pt toata lumea si toate problemele noastre.Sunteti de apreciat.
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2009
ContSters97960, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:27, 2 August 2009
De regula prezxenta reclamantului la divort este obligatorie insa puteti da si procura in acest sens unui avocat unde veti alege domiciliul. Declaratia pe care o va da sotul va ajuta la solutionarea divortului insa custodia copilului se va intemeia si pe ancheta sociala. Aveti nevoie de certificatul de casatorie copie certificat nastere minor, cerere taza de timbru.
In principiu , daca sotul dvs este de acord cu divortul si cu incredintarea copilului dvs , nu ar trebui sa fie mari probleme. Puteti da o procura notariala de reprezentare unui avocat pentru a formula si depune actiunea , dar fiind vorba de incredintarea unui copil minor cred ca cel putin o data veti fi chemata personal in fata judecatorului! Declaratia sotului este bine sa nu fie data la un notar oarecare in Egipt , ci chiar la ambasada Romaniei,fiindca se da direct in limba romana si va scuteste de traduceri, apostilari , supralegalizari.
Detalii: Embassy of Romania
Adresa: 6 El-Kamel Mohamad Street, Zamalek, Cairo,
Telefon: Tel. 0020-2-2736.01.07; 0020-2-2735.53.26; Fax 0020-2-2736.08.51
Email: roembegy@link.net;
Web: cairo.mae.ro;
Puncte de lucru / Filiale: • Cairo 9, Talaat Harb Str. 5th Floor - Biroul de promovare comercial economica , Tel. 0020-2-2393.30.39; 0020-2-2393.03.88; Fax 0020-2-2393.01.02
• Str. Sultan Hussein, no. 81, Alexandria A.R. , Tel/Fax 0020-2-4847670 , roconsgal@link.net B-)

Conform legislatiei romane, in cazul procesului de divort prezenta reclamantului este obligatorie; insa daca acesta are resedinta in strainatate poate imputernici prin mandat special sa fie reprezentat de catre o alta persoana, de obicei un avocat care il reprezinta in dosar si stie cum sa promoveze actiunea. Aceea procura o puteti da la ambasada romana din Cairo sau la un notar din aceea tara, dar apoi va trebui tradusa , legalizata si apostila.
In ceea ce priveste actele necesare pentru promovarea actiunii:
- cererea de chemare in judecata;
- certificat de casatorie;
- copie certificat de nastere copil;
- taxa de timbru de 39 de lei;
- timbru judiciar de 30 de bani.
Instanta competenta in cazul dumneavoastra este Judecatoria Arad.
MIHAI GRIGORE a scris:

In principiu , daca sotul dvs este de acord cu divortul si cu incredintarea copilului dvs , nu ar trebui sa fie mari probleme. Puteti da o procura notariala de reprezentare unui avocat pentru a formula si depune actiunea , dar fiind vorba de incredintarea unui copil minor cred ca cel putin o data veti fi chemata personal in fata judecatorului! Declaratia sotului este bine sa nu fie data la un notar oarecare in Egipt , ci chiar la ambasada Romaniei,fiindca se da direct in limba romana si va scuteste de traduceri, apostilari , supralegalizari.
Detalii: Embassy of Romania
Adresa: 6 El-Kamel Mohamad Street, Zamalek, Cairo,
Telefon: Tel. 0020-2-2736.01.07; 0020-2-2735.53.26; Fax 0020-2-2736.08.51
Email: roembegy@link.net;
Web: cairo.mae.ro;
Puncte de lucru / Filiale: • Cairo 9, Talaat Harb Str. 5th Floor - Biroul de promovare comercial economica , Tel. 0020-2-2393.30.39; 0020-2-2393.03.88; Fax 0020-2-2393.01.02
• Str. Sultan Hussein, no. 81, Alexandria A.R. , Tel/Fax 0020-2-4847670 , roconsgal@link.net B-)

Va multumesc f mult pt raspunsurile date,eu sper sa vrea sa faca declaratia si voi veni eu personal in Arad sa fac,dar nu stiu daca ma voi mai putea prezenta inca o data la judecatorie pt ca lucrez.La custodie am un atu deoarece am in Romania am o garsoniera pe numele meu iar din Egipt pot aduce documenete doveditoare cum ca lucrez de cand avea copilul meu 6 luni.Sotul nu detine propriate si nici nu a lucrat.Aici stam la 'soacra'.
Sunt singura care sustine familia.Va multumesc inca o data.Tot respectul din partea mea .=D>
2007_rozi a scris:

Conform legislatiei romane, in cazul procesului de divort prezenta reclamantului este obligatorie; insa daca acesta are resedinta in strainatate poate imputernici prin mandat special sa fie reprezentat de catre o alta persoana, de obicei un avocat care il reprezinta in dosar si stie cum sa promoveze actiunea. Aceea procura o puteti da la ambasada romana din Cairo sau la un notar din aceea tara, dar apoi va trebui tradusa , legalizata si apostila.
In ceea ce priveste actele necesare pentru promovarea actiunii:
- cererea de chemare in judecata;
- certificat de casatorie;
- copie certificat de nastere copil;
- taxa de timbru de 39 de lei;
- timbru judiciar de 30 de bani.
Instanta competenta in cazul dumneavoastra este Judecatoria Arad.

Buna ziua,va multumesc pt raspuns,declaratia se poate da si la Ambasada Romaniei din Cairo dar e proprie raspundere,adica el semneaza ceva ce este scris in l.romana...are incredere in mine...sotul nu stie romana doar araba si engleza .Dar am mai facut o declaratie in l.romana pt el.

Alte discuții în legătură

Acte necesare pentru casatorie cu un cetatean egiptean anamarya anamarya Buna dimineata.Va rog, imi puteti spune ce acte imi trebuiesc pentru a ma castori cu un cetatean din Egipt.Am inteles ca am nevoie de un act scris in engleza ... (vezi toată discuția)
Divort de cetatean egiptean buna ziua. sunt casatorita cu un ... Nikol2020 Nikol2020 Divort de cetatean egiptean Buna ziua. Sunt casatorita cu un cetatean egiptean iar casatoria este inregistrata si in Romania . Am reusit sa il conving sa ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort cu un cetatean strain swarowski swarowski Buna ziua! Scriu aici in speranta ca voi gasi un raspuns din partea unor profesionisti.Povestioara este ca m-am casatorit legal pe teritoriul Egiptean cu un ... (vezi toată discuția)