avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Schimbare destinatie constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Schimbare destinatie constructie

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un teren de la proprietarul sau. Acesta detine 12 ari intravilan cu 2 constructii pe el: o casa de locuit si o anexa (bucatarie de vara cu un garaj alipit de ea). Proprietarul doreste sa vanda 6 din cei 12 ari. Pe acesti 6 ari care sunt de vanzare se afla bucataria de vara si garajul.

Bucataria de vara este intabulata ca anexa, garajul nu este intabulat deloc.

Dupa ce proprietarul actual va face dezmembrarea terenului as dori sa transform bucataria de vara si garajul in spatiu de locuit.

Care este procedura prin care se poate schimba destinatia anexei in locuinta?
As vrea ca impreuna cu bucataria sa intabulez si acel garaj ca spatiu de locuit (cele 2 se afla sub acelasi acoperis).

Se poate realiza ce doresc eu din punct de vedere legal? (desigur, dupa dezmembrarea terenului si cumpararea lui de catre mine)

Alte discuții în legătură

Acte necesare anexa mbm76 mbm76 Am cumparat in 1978 o casa si terenul aferent ei ~ 570m2. In spatele casei era o anexa (magazie folosita iarna ca afumatoare pentru carne iar vara ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa - schimbare destinatie (?) pfiszter pfiszter Buna ziua Am urmatoarea problema, si as aprecia foarte mult un raspuns util. Voi relata toata istoria, ca sa fie cat se poate de clar: In anul 1993, ... (vezi toată discuția)
Certificat urbanism Leordeanu Leordeanu Pentru alipire 3 parcele din care pe una din ele am construit si am intabulat constructia avand autorizatie de constructie si scoatere din circuitul agricol, ... (vezi toată discuția)