avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cumparare teren arendat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cumparare teren arendat

Buna ziua,
Am cumparat un teren arabil in ianuarie 2014. Vanzatorul semnase in sept 2013 un contract de arenda pe 10 ani cu o firma locala. Drept urmare am respectat dreptul de preemtiune al acesteia, trasmintand o notificare. Oferta lor a fost de 8000 lei, eu am oferit 11.000 pe hectar. Deci l-am cumprat.
Acum am o probelema, in sensul ca nici acum, dupa 2 ani, nu am reusit sa intru in posesia terenului. Firma zice ca sunt obligat sa il mai tin arendat inca 8 ani pana expira perioada initiala de 10 ani, desi eu nu am semnat niciun contract cu ei.
Va rog sa imi spuneti daca intradevar codul civil prevede asa ceva (art., litera).
In aceasta toamna le-am transmis si o notificare in care le solicit terenul, nu am primit raspuns...
Cum sa fac sa lucrez pamantul?

Alte discuții în legătură

Vanzare teren agricol Elenaalexandra87 Elenaalexandra87 Buna ziua, Un contract de arenda valabil este anulat de la sine daca se schimba proprietarul pământului? Acel pământ a fost cumpărat acum de o altă ... (vezi toată discuția)
Poate exista prioritate la arendare? DanielaAtena DanielaAtena Institutia la care lucrez detine in proprietate 8,5ha teren arabil pe care l-a dat in arenda in 2009, pentru 10 ani, unei societati agricole. Societatea a ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren ivanvintilica ivanvintilica Suntem trei frati mostenitori cu certificate de mostenitor asupra unei suprafete de teren arabil in suprafata de 5ha. Nu avem cadastru si intabulare pe acest ... (vezi toată discuția)