avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate exista prioritate la arendare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate exista prioritate la arendare?

Institutia la care lucrez detine in proprietate 8,5ha teren arabil pe care l-a dat in arenda in 2009, pentru 10 ani, unei societati agricole. Societatea a transmis o cerere de prelungire a contractului pentru inca 10 ani, in care mareste oferta( sa fie anual cel putin egala cu cea mai mare arenda platita in zona si nu mai putin de 1350kg/ha/an). O alta societate doreste si ea acest teren. Daca actualul arendas spune ca ofera cea mai mare arenda platita in zona, exista temei legal prin care consiliul de administratie(CA) al institutiei sa hotarasca arendarea terenului catre cea de-a doua societate daca si ea spune ca ofera acelasi lucru?( mai mult decat prima nu-mi dau seama ce ar putea oferi). Mentionez ca societatea careia ii este arendat terenul s-a achitat de fiecare data in termen de toate datoriile catre arendator si nu exista litigii intre parti deci nu exista motive( zic eu) pentru necontinuarea contractului, doar ca a doua societate doreste sa acapareze cat mai mult teren agricol si a reusit sa influenteze deciziile unora dintre membrii CA. Va multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 21:20, 7 Decembrie 2016
Buna seara,
Nu exista drept de preemtiune la arenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate contract arenda si legalitate insusire subventie arlandh arlandh :Buna dimineata! Tatal meu a decedat in anul 2001. Mostenire: 8,55 ha teren arabil si 0,74 ha pasune. Mostenitori: eu si mama. Nu am efectuat succesiunea. ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren in contract de arenda Gabriel GRUIA Gabriel GRUIA Bună ziua, În urma unui proces de partaj, ieșire din indiviziune pentru un teren agricol extravilan am devenit proprietarul unei suprafețe pe care doresc ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren agricol cu clauza de revanzare ContSters100486 ContSters100486 Buna ziua, Doresc sa cumpar un teren agricol de la un proprietar care este si arendasul terenului. El doreste ca in contractul de v-c sa existe o clauza ... (vezi toată discuția)