avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale stingerea creantelor fiscale (amenzi)
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

stingerea creantelor fiscale (amenzi)

Buna seara
Detin un imobil impreuna cu sotia mea fiind inregistrati amandoi la serviciu impozite si taxe pe aceasi pozitie.
Unul dintre proprietari are o amenda restanta de achitat din anul 2012
Cand celalat coproprietar a vrut sa achite valoarea aferenta impozitului si terenului a primit raspuns din partea organului fiscal ca,in conformitate cu prevederile codului de procedura fiscala trebuie sa achite prima data amenda,ori aceasta amenda nu este a luii ci a celuilat coproprietarului.
In astfel de situatii un contribuabil nu isi poate achita taxele datorate catre stat ,acest aspect generand ulterior penalitatii, el vrea sa achite taxele care-i revin nu amenzile celuilalt.
Sau organul fiscal a inregistrat gresit aceasta amenda cand a inregistrat-o in pozitia a 2 contribuabili? Deoarece o amenda se aplica numai unui singur contravenient (mai ales de circulatie).
Organul fiscal nu are decat sa-l urmareasca pentru recuperarea creantelor pe cel care le-a generat.
Va rog un raspuns cu trimiter la baza legala pentru a-l prezenta organelor fiscale
cu respect
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:39, 6 Februarie 2016
ART. 165 Ordinea stingerii obligaţiilor fiscale

(1) Dacă un debitor datorează mai multe tipuri de obligaţii fiscale, iar suma plătită nu este suficientă pentru a stinge toate obligaţiile, atunci se stinge obligaţia fiscală pe care o indică debitorul, potrivit legii, sau care este distribuită potrivit prevederilor art. 163, după caz, stingerea efectuându-se, de drept, în următoarea ordine:
a) toate obligaţiile fiscale principale, în ordinea vechimii, şi apoi obligaţiile fiscale accesorii, în ordinea vechimii;
b) obligaţiile cu scadenţe viitoare, la solicitarea debitorului.

(2) Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal local cu suma plătită se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală.


Deci, au dreptul sa va conditioneze plata, daca amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, daca nu, nu.
ok
dar pot pune titlu executoriu pe amandoi sau numai pe contravenient.
in cazul in care pune titlu executoriu pe contravenient,sunt afectati toti proprietarii din fisa?
chiar daca unuii nu au nici o vina?
2 aspecte:
1) Exista sau nu titlu executoriu (nu posibilitatea de a fi emis)?
2) Proprietatea este in devalmasie sau pe cote-parti?
primaria zice ca este emis titlu executoriu,dar eu nu am primit nici o comunicare in acest sens
proprietatea este in cote-parti
Daca cele afirmate de dvs. sunt certe (si presupunand ca nu sunteti in eroare), va recomand sa depuneti o petitie urgent in acest sens (sa nu va apuce 31 martie), bine motivata in fapt si in drept, catre serviciul de impozite local, in care expuneti situatia si solicitati sa platiti partea dvs. de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe casă victornelea victornelea Bună ziua ! Am o problemă. Prietena mea s-a dus să plătească impozitul pe casă și cei de la taxe și impozite i-au spus că trebuie să plătească ... (vezi toată discuția)
Impozit anual 2016 RAnaMaria RAnaMaria Buna ziua, bunica mea nu poate achita impozitul anual pentru ca fiul ei are o amenda neplatita. Propietar este bunica, fiul ei insa are buletin pe aceeasi ... (vezi toată discuția)
Plata amenda circulatie jenicaprod jenicaprod Buna ziua. Am fost sa platesc impozitul la casa, dar nu am putut deoarece am o amenda de circulatie si mi s-a spus ca trebuie achitata intai amenda in ... (vezi toată discuția)