avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valoarea declarata in concesiunea locului de veci prin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valoarea declarata in concesiunea locului de veci prin donatie

As dori sa cunosc parerea dvs. in cazul urmator: care ar trebui sa fie valoarea declarata in cazul concesiunii locului de veci prin contractul de donatie...donatarul doreste sa plateasca cat mai putine taxeB-)
Exista o valoare minima care trebuie sa fie declarata? Poate fi o valoare simbolica, de ex. 1 RON? Notarul va calcula taxele in functie de acesta valoare? Donatorul si donatarul sunt mama si fiica, deci rude de gradul I...Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:12, 29 Martie 2010
1 RON este o valoare neserioasa si nerealista ! Dar puteti sa aflati valoarea solicitand in scris la administratia cimitirelor sa va spuna cat este taxa de concesionare loc de veci pe 7 ani....Si atunci puteti estima aceasta valoare . Depinde de cimitirul unde se afla locul de veci foarte mult(una este la Bellu si alta este la Reinvierea)B-)
Iti multumesc mult, Mihai! Locul ar costa in jur de 5,000RON, dar donatarul nu vrea ca acest contract de donatie sa contina suma reala si sa plateasca impozite pe el...vesnica dilema#-o
Ce se intampla cand donatorul declara drept valoare o valoare mult mai mica decat cea reala?
Contractul de concesiune nu se confunda cu cel de donatie .Primul e cu titlu oneros , platindu-se o redeventa , are ca obiect bunuri proprietate publica , si se incheie pe o durata maxima de 49 de ani .Tine de esenta contractului de donatie sa fie cu titlu gratuit , fiind o liberalitate.
Ultima modificare: Luni, 3 August 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Corect Ioana! Contractul de donatie este o liberalitate , deci este cu titlu gratuit , insa taxarea se face de catre notar la valoarea locului de veci , valoare calculata in functie de taxa de concesionare , taxa ce difera de la cimitir la cimitir.B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie loc de veci tuilleries tuilleries Buna ziua! Am mostenit, in urma decesului tatalui meu, un loc de veci. Stiu ca acestea nu se pot vinde. As dori sa il donez unei alte persoane.Actul de ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de valoare a locului de veci!!! Chinezoaica Chinezoaica Buna Ziua!Mi-am depus actele pentru succesiune unde mi s-a cerut sa aduc si adeverinta de valoare a locului de veci,actul de concesiune il am,dar trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Loc de veci ghencea civil alexandru57 alexandru57 Am o mostenire inca nedezbatuta in urma mortii tatalui si a fratelui meu,care consta in doua locuri de veci in cimitirul ghencea civil.trebuie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)