avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Motive de desfiintare legala asociatie proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Motive de desfiintare legala asociatie proprietari

Buna dimineata!

Va rog un mic ajutor: Care ar putea fi motivele de desfiintare legala a unei asociatii de proprietari functionala din anul 2009?
Adica, ce temei legal ar fi de desfiintare a ei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: zxc1 , utilizator 16:09, 7 Februarie 2016
Dar care ar fi motivele dvs., ale proprietarilor (motive reale) pentru a desfiinta as. prop. din care faceti parte?

In Statulul as. prop. v-ati uitat? Daca NU, incercati!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desigur ca m-am uitat. Statutul nu e mai presus de lege, dle Grecu! nu scrie in statut cum se desfiinteaza.
Deci, daca cunoasteti legea, spuneti-mi, daca nu, lasati-ma in pace ca am destule pe capul meu!
Desfiintarea asociatiei de proprietari se poate face atunci cand dispare obiectul administrarii, dispare blocul, se infiinteaza o asociatie mai mare, mai mica s.a.m.d. Orice asemenea modificare se face conform legii 230/2007 prin instanta.
Pot fi si desfiintari de forma. De exemplu se desfiinteaza asociatia Crizantema si se infiinteaza asociatia Magnolia. E mai usor sa infiintezi o noua asociatie decat sa modifici denumirea celei existente.
Am vrut sa te ajut frate, ce sari asa in sus? De unde sa stiu eu ca voi nu ati scris in statut si ceva despre desfiintare?
Uite raspunsul lui Adrian este mai convingator?
Dar nu ai raspuns la intrebarea - motivele reale, cam care ar fi? Pe bune!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adriantot a scris:

Desfiintarea asociatiei de proprietari se poate face atunci cand dispare obiectul administrarii, dispare blocul, se infiinteaza o asociatie mai mare, mai mica s.a.m.d. Orice asemenea modificare se face conform legii 230/2007 prin instanta.
Pot fi si desfiintari de forma. De exemplu se desfiinteaza asociatia Crizantema si se infiinteaza asociatia Magnolia. E mai usor sa infiintezi o noua asociatie decat sa modifici denumirea celei existente.

SAMD ce inseamna domnule avocat Adrian Tot? Ca tocmai samd asta e interesant pentru mine. Daca doriti sa explicati. Stiu ca dvs. avocatii cunoasteti toate aspectele legii si atunci stiti cat de important este, ca jurist, ce inseamna samd? Ca poate tocmai in samd asta ma incadrez si eu. Ati avut spete de desfiintare in instanta ca avocat? Cum s-au finalizat? Daca puteti sa imi dati un numar de dosar sa vad si eu parcursul spetei pe portalul MJ.

Multumesc.

PS - cui sterge postarile

Alte discuții în legătură

Functionar public cu statut special - presedinte de asociatie de proprietari? aaa123 aaa123 daca sunt functionar public cu statut special pot indeplini si functia de presedinte a unei asiciatii de proprietari? daca nu, ce act normativ imi interzice ... (vezi toată discuția)
Modificare denumire asociatie + statut comanescu_monica_elena comanescu_monica_elena buna seara. revin cu intrebarea pentru modificare denumire si modificare statut. un domn imi raspunde ca ma mai bine depun acte pentru infiintare ... (vezi toată discuția)
Infintare asociatie de locatari Neea_86 Neea_86 Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!As dori sa stiu care sunat etapele infintarii unei Asociati de Locatari;ce acte avem nevoie;de ... (vezi toată discuția)