avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infintare Asociatie de Locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infintare Asociatie de Locatari

Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!As dori sa stiu care sunat etapele infintarii unei Asociati de Locatari;ce acte avem nevoie;de cati bani e necesar pentru infintarea ei.Daca sunt 42 de apartamente si doar 30 vor sa se asocieze,se poate face fara ceilalti 12?Avem nevoie de avocat? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:33, 15 Decembrie 2010
Daca este vorba de infiintare asociatie de proprietari Legea 230/2007 prevede:
Art. 5
(1) Asociatia de proprietari se infiinteaza prin acordul scris a cel putin jumatate plus unu din numarul proprietarilor apartamentelor si spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, din cadrul unei cladiri. Acordul se consemneaza intr-un tabel nominal, anexa la acordul de asociere.
Art. 6
(1) Cererea pentru dobandirea personalitatii juridice a asociatiei de proprietari, impreuna cu statutul, acordul de asociere si procesul-verbal al adunarii generale de constituire se depun si se inregistreaza la organul financiar local in a carui raza teritoriala se afla cladirea.
Nu cred ca se poate infinta Asociatie de Proprietari pentru ca noi suntem chiriasi intr-un bloc ANL si am inteles ca se face Asociatie de locatari(deoarece pentru a infinta Asociatie de Proprietari trebuie sa fie in bloc minim 3 proprietari si la noi nu sunt).
~ Conținut șters la cerere ~
Doriti o organizatie neguvernamentala?
Nu va puteti infiinta asociatie de locatari in sensul in care se intelege prin legea 230/2007 pentru asociatiile de proprietari.

Va puteti infiinta o asociatie de locatari pentru a va reprezenta in fata proprietarului. Ca sa infiintati o asemenea asociatie va puteti adresa unui avocat sau va puteti ocupa singuri de infiintarea si organizarea ei.
Va trebuie un statut si o adunare generala de constituire a asociatiei, cu tabele de adeziune pentru statut si pentru acordul de infiintare atasate la statut si la PV al AG a chiriasilor si cu acestea va mai documentati despre ce pasi urmeaza sa faceti pana la a capata personalitate juridica la judecatorie.

Puteti citi si discutia de aici pentru a evita capcanele:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari IonutV21 IonutV21 Buna ziua.Daca ma puteti ajuta, am o intrebare legata de asociatia de locatari.Locatarii (chiriasi ANL) dintr-un bloc au infiintat o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Anl asociatie ContSters77368 ContSters77368 Buna ziua. Am si eu o problema interesanta. Locuiesc in bloc ANL sunt chirias si nu ne putem infiinta asociatie de locatari. Am incercat pe legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de locatari stefana88 stefana88 Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a infiinta o asociatie de locatari si care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc! (vezi toată discuția)