avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ANL ASOCIATIE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ANL ASOCIATIE

Buna ziua. Am si eu o problema interesanta. Locuiesc in bloc ANL sunt chirias si nu ne putem infiinta asociatie de locatari. Am incercat pe legea 230/2007 si oug 26/2000 dar nici un rezultat. Ma poate ajuta cineva cu alta solutie. va multumesc#-o
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:48, 28 Ianuarie 2010
Parcurgeti etapele legal prevazute in L nr 230/2007,convocati adunare generala in vederea infiintarii asociatiei de proprietari .
Daca intampinati greutati,puteti solicita sprijin la autoritatea competenta din cadrul primariei locale
Succes
Puteti sa va faceti Asociatie de chiriasi ANL, ca o asociatie, organizatie, nonprofit.
Nu dupa Legea 230/2007 deoarece aceasta lege reglementeaza toate aspectele legate de administrarea proprietatii comune si cu tot ce decurge din asta. La Dv. nu este cazul de proprietate.

Infiintarea, organizarea si functionarea uneii asemenea asociatii a chiriasilor se face urmand unii pasi de la infiintarea asociatiilor de proprietari, in sensul ca va trebuie un statut, un PV de adunare generala in care sa va alegeti comitetul de reprezentare, presedintele etc.
Toate acestea stranse intr-un dosar la judecatorie ...unde sa vi se acorde personalitate juridica.
Asociatia Dv. ar urma sa aiba rolul de a reprezenta chiriasii in legatura, in primul rand, cu proprietarul si apoi cu tertii.

@ynocentta
Dumnealor sunt chiriasi ANL, nu proprietari. Alta mancare de peste......
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de chiriasi wiliilie wiliilie Se poate infiinta o asociatie de chiriasi de catre cei care locuiesc in ANL-uri (vezi toată discuția)
Infintare asociatie de locatari Neea_86 Neea_86 Buna ziua!As vrea daca se poate sa ma ajutati intr-o problema!As dori sa stiu care sunat etapele infintarii unei Asociati de Locatari;ce acte avem nevoie;de ... (vezi toată discuția)
Asociatie proprietari case fara codominiu smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: se poate constitui o asociatie de proprietarii unor imobile de pe o anume strada ... (vezi toată discuția)