avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de chiriasi
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de chiriasi

Se poate infiinta o asociatie de chiriasi de catre cei care locuiesc in ANL-uri
Cel mai recent răspuns: Calinus32 , utilizator 20:41, 2 Februarie 2019
NU.
Nu ma multumeste acest raspuns. Va rog sa detaliati.
Nu exista cadrul legislativ distinct care sa reglementeze acest aspect.
L230/2007 se refera la infiintarea si functionarea Asociatiilor de Proprietari!
Daca blocul in care locuiti este in proprietatea ANL atunci ANL-ului trebuie sa-i cereti explicatii pentru eventualele nereguli.
Incercati sa lecturati Legea nr. 114/1996 - republicata... Aveti aici un link: [ link extern ] .
La Iasi aceste blocuri administrarea acestor imobile se face de catre S.C. TermoserviceS.A, societate specializata in administrarea de imobile, agreata de Consiliu Local Iasi. Din cate am inteles - prin lectuurarea L 114/1996 - republicata, administrarea se poate face si prin persoana fizica atestata sau prin reprezentat. Asa cum ati fost sfatuit, este bine sa mergeti laC.Local care este reprezentantul proprietarului (statul), pentru clarificari. Succes
exista inca asociatia de locatari cnf. L. 114/96

Alte discuții în legătură

Anl asociatie ContSters77368 ContSters77368 Buna ziua. Am si eu o problema interesanta. Locuiesc in bloc ANL sunt chirias si nu ne putem infiinta asociatie de locatari. Am incercat pe legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Legislatie parti comune la bloc cprn1992 cprn1992 buna ziua! care este legea ce stipuleaza despre partile comune la care au dreptul toti locatarii de la bloc? multumesc!! (vezi toată discuția)
Despre legislatie asoc.locatari/proprietari teisoara teisoara buna ziua, va rog frumos,care sunt legile ,regulamentele,oridnele dupa care se infiinteaza si functioneaza o asociatie de locatari versus o asociatie de ... (vezi toată discuția)