avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legislatie parti comune la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legislatie parti comune la bloc

buna ziua! care este legea ce stipuleaza despre partile comune la care au dreptul toti locatarii de la bloc? multumesc!!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 08:00, 15 Martie 2017
Nu asi putea sa va rasp ca nici eu nu stiu ecact ve prevede legea dar am o intrebare cine pa poate ajuta cu un rasp. Am un ap cu trei camere si centrala cu gaz propie. Tevile din ap care sunt de caldura platesc foarte mult cam 120 pe luna alti vecini mai sus mai jos de mine platesc mai putin eu stând la etajul 7 .Administratorul blocului mia sous ca jos la subsol avem repartitor (ceas) de consum ce intra caldura in bloc de la firma Capital si ei fac calculul plăți. Am sunat la aceasta firma si mi-au comunicat ca nu am tevile de caldura din ap izolate si de aceia platesc asa mult. Asi vrea sa stiu va rog cum se platesc ?cum este legea?
cprn1992 a scris:

care este legea



Botez Cornelia a scris:

nici eu nu stiu ecact ve prevede legea (...) cum este legea?


Daca sunteti proprietari si membri intr-o asociatie de proprietari trebuie sa va cunoasteti drepturile si obligatiile.

Care este legea si cum este legea puteti cauta pe internet pur si simplu "asociatie proprietari" sau, mai complicat, "lege asociatie de proprietari".

Atat in lege cat si in norme veti gasi drepturile si obligatiile iar in norme modul de repartizare a cheltuielilor (pe nr. pers, pe cota indiviza, etc.)

Locatarii nu sunt intotdeauna si proprietari sau membri ai asociatiei, pot fi si chiriasi sau nemembri. Daca este constituita asociatie de proprietari se aplica prevederile L230/2007 si normele de aplicare HG1588/2007.
In cazul asociatiei de locatari se aplica Legea locuintei nr. 114/1996 dar se orienteaza ptr cheltuieli dupa L230/2007


LEGEA nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
[ link extern ]

HG 1588/2007, NORME METODOLOGICE de aplicare a Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
[ link extern ]


Legea nr. 114/1996
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie de chiriasi wiliilie wiliilie Se poate infiinta o asociatie de chiriasi de catre cei care locuiesc in ANL-uri (vezi toată discuția)
Legalitate accept asociatie locatari schimbare destinatie spatiu locuit Vintila-T Vintila-T Buna seara, Locuiesc intr-un bloc vechi cu cateva apartamente. Noul proprietar al unuia dintre apartamente doreste deschiderea unui punct de lucru pentru ... (vezi toată discuția)