avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... despre legislatie asoc.locatari/proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

despre legislatie asoc.locatari/proprietari


buna ziua,
va rog frumos,care sunt legile ,regulamentele,oridnele dupa care se infiinteaza si functioneaza o asociatie de locatari versus o asociatie de proprietari ?Ce le deosebeste ?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: teisoara , utilizator 10:36, 2 Decembrie 2013
Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si HG 1588/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007.
Din 2007 nu mai sunt asociatii de locatari, iar cele care s-au infiintat pana atunci trebuiau sa treaca la asociatii de proprietari.
Va rog,cum se intampla in situatia in care asoc.este tot de locatari si nu de proprietari.Eu primesc toate inscrisurile cu asoc.de licatari.Deci ?

Va multumesc
Asociatii de locatari erau pe vremea cand inca vechii chiriasi ai ICRAL-ului nu erau proprietari.

Intre timp vechile asociatii de locatari s-au transformat in asociatii de proprietari deoarece aveau de administrat proprietatea comuna a tuturor proprietarilor din bloc care si-au cumparat apartamentele in care locuisera ca si chiriasi la stat.

Deci sunteti proprietari?
Atunci infiintati asociatia de proprietari.
poate ca nu stiu sa explic prea bine.......
exista diferente intre u asoc de locatari si una de proprietari ?
va multumesc
Da, exista diferente semnificative
Asociatia de locatari este guvernata de L nr 114/1996 si HG nr 400/1996 ,pe cand asociatia de proprietari este guvernata de disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Asociatia de locatari priveste relatiile intre chiriasi sui administrator.proprietar de spatiu de locuit -de regula primaria
Asociatia de proprietari se infiinteaza,se organizeaza si functioneaza in urma cererii adresate de un numar de proprietari ,cu scopul administrarii si gestionarii partilor comune de imobil de locuit in comun

Alte discuții în legătură

Statut asociatie de locatari tatianafloca tatianafloca Buna ziua Ma puteti ajuta cu un model de statut pentru asociatie de locatari ? (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de locatari stefana88 stefana88 Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a infiinta o asociatie de locatari si care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc! (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari infiintata fara adunare generala cu vot lmt lmt Buna ziua, M-am mutat de curand intr-un bloc nou construit. Noi vecinii nu ne cunoastem intre noi insa peste noapte, s-a autonumit un presedinte de bloc care ... (vezi toată discuția)