avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie de proprietari infiintata fara adunare ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie de proprietari infiintata fara adunare generala cu vot

Buna ziua,
M-am mutat de curand intr-un bloc nou construit. Noi vecinii nu ne cunoastem intre noi insa peste noapte, s-a autonumit un presedinte de bloc care si-a ales cativa consilieri si au infiintat asociatia de locatari fara sa organizeze sedinta cu locatarii pentru vot si semnaturi. Apoi au semnat un contract cu o firma de administratie infiintata acum 2 luni care contine niste clauze foarte ciudate. Intrebarea mea este: cum se poate infiinta asociatia fara a avea semnaturile proprietarilor si cum se poate verifica actul in baza caruia au facut asta? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: lmt , utilizator 00:02, 22 Decembrie 2015
Deoarece,continutul postarii dv este contradictoriu,in titlu faceti referire la asociatie de proprietari si ulterior infiintat asociatia de locatari
Este vorba despre asociatie de locatari sau de proprietari,deoarece fiecare dintre acestea sunt guvernate de dispozitii distincte
Daca este vorba despre asociatie de locatari opereaza disp L nr 114/1990,daca este asociatie de proprietari,opereaza disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Daca este asociatie de proprietari,in temeiul disp art 10 proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele care tin de asociatie si la cerere,au acces la orice document al asociatiei
Daca este asociatie de proprietari,puteti sa solicitati oficial presedintelui de asociatie prezentarea documentelor justificative pentru infiintare persoana juridica,inclusiv contracte incheiate cu terti
Asociatie de proprietari, nu de locatari. Aveti dreptate, am scris gresit. Pe contractul cu firma de administratie scrie ca s-a incheiat cu Beneficiarul : asociatia de proprietari. Insa eu proprietar fiind, nu trebuia sa semnez pentru a intra in asociatie? multumesc pentru sfat, am sa solicit oficial atunci documentele justificative.
Pentru a va cunoaste drepturile si obligatiile in calitate de proprietar in raport de asociatia de proprietari este bine sa studiati disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007
Dispozitia in vigoare prevede dreptul proprietarului de a incheia acord de asociere cu asociatia de proprietari,,moment din care devine membru proprietar
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul administrarii tehnice si financiar contabile a imobilului de locuit in comun
Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie ,care reprezinta si apara interesele asociatiei de proprietari si a membrilor proprietari in relatiile cu tertii,inclusiv in instanta de judecata
Conform dispozitii in vigoare contractele de prestari servicii,raporturi juridice de munca se incheie si se semneaza de catre reprezentantul legal al asociatiei respectiv presedintele de asociatie
lmt a scris:
Insa eu proprietar fiind, nu trebuia sa semnez pentru a intra in asociatie?

Daca nu ati fost printre membrii care au infiintat asociatia de proprietari, ca proprietar aveti oricand (dupa infiintarea asociatiei) sa aderati la asociatie si sa deveniti membru al asociatiei. In acest sens depuneti la asociatie o cerere de aderare ala care anexati copii ale actelor de proprietate si datele pesonale ale membrilor familiei dumneavoastra.
Din momentul depunerii solicitarii insotota de actele justificative de proprietar, sunteti membru al asociatiei de proprietari.

Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la informare despre asociatia de proprietari din care fac parte andreiSRR andreiSRR Locuiesc intr-un bloc care si-a facut dpdv juridic o asociatie de proprietari. Am participat la adunarile de bloc unde s-a hotarat infiintarea acestei ... (vezi toată discuția)
Raport de activitate BullTerrier77 BullTerrier77 Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in ... (vezi toată discuția)
Asociatie de proprietari pe strada trafy trafy Buna ziua, De curand m-am mutat la casa intr-o zona rezidentiala si impreuna cu alti vecini am vrea sa infiintam o Asociatie de Proprietari care sa ne ... (vezi toată discuția)