avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Raport de activitate
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Raport de activitate

Buna ziua. In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in care banuiesc ca trebuiesc raportate toate cheltuielile , salarii, investitii... sau....... cine mai stie ce... Cine este sau cine sunt aceste persoane???? ,si catre cine se adreseaza aceste rapoarte....??? Noi ca ,,simpli PROPRIETARI, PUTEM AVEA ACCES LA ACESTE RAPOARTE??????? Va multumesc anticipat, pentru raspunsurile (banuiesc ca vor fi mai multe, ) trimise.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 17:29, 23 Iunie 2012

Gasiti totul ce va intereseaza in Legea nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si normele de aplicare
Asociatia de proprietari este legal reprezentata prin presedinte,care in temiul disp art 10 din L nr 230/2007 detine obligatia sa va informeze referitor la activitatea asociatiei de proprietari
si la cerere aveti acces la orice document al acesteia
Pentru a va informa referitor la drepturi si obligatii proprietari,presedinte ,comitet executiv,cenzor,administrator de imobil,parcurgeti legea nr 230/2007 si normele acesteia de aplicare HG nr 1588/2007
BullTerrier77 a scris:
In cadrul asociatiei de proprietari, ,,cineva'' din comitetul de administratie, (dar cine) trebuie sa intocmeasca un raport de activitate.... in care banuiesc ca trebuiesc raportate toate cheltuielile , salarii, investitii... sau....... cine mai stie ce... Cine este sau cine sunt aceste persoane????

Conform legii 230/2007 si HG 1588/2007, asociatia de proprietari isi alege in adunarea generala comitetul executiv condus de presedinte si o comisie de cenzori.
In aduanarea generala anuala presedintele asociatiei sau un alt membru al comitetului executiv prezinta o dare de seama, o analiza a activitatii asociatiei pe perioada de la ultima adunare generala. Presedintele comisiei de cenzori sau un alt membru al comisiei, prezinta raportul cu privire la situatia financiar-economica a asociatiei.
Administratorul (sau contabilul) intocmeste lunar situatia soldurilor elementelor de activ si pasiv sau balanta de verificare, in functie de modul de conducere a contabilitatii (in partida simpla sau dubla).
Comitetul executiv intocmeste anual proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pe care-l pune in discutia adunarii generale spre aprobare.
Asadar sunt mai multe rapoarte, situatii, sinteze... ce se intocmesc de cei care conduc si administreaza asociatia. Aceste se prezinta si discuta in sedintele de comitet si in adunarile generale unde orice participant afla despre acestea si poate sa participe la adoptatrea lor.
Intre aceste adunari, proprietarii au acces, prin cerere, la aceste documente pentru a le consulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor tintin tintin Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca o asociatie de proprietari cu 12 Ap.are nevoie de cenzor si unde pot găsi aceasta reglementare. Multumesc (vezi toată discuția)
Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Conditii cenzor udau_1966 udau_1966 as vrea sa stiu ce conditii trebuie indeplinite ,din punct de vedere legal,sa fii cenzor al unei asociatii de propietari? cu stima ,cristi (vezi toată discuția)