Interesul dvs este pentru infiintare asociatie de locatari sau de proprietari,deoarece fiecare este guvernata de dispozitii distincte
Asociatia de locatari este guvernata de disp L nr 114/1996 si HG nr 400/2000,pe cand asociatiile de proprietari se pot infiinta ,organiza si functiona in temeiul disp L nr 230/2007 ,HG nr 1588/2007
Din pacate nici cei de la primarie nu stiu ce trebuie facut. Locuiesc intr-un bloc dintr-un sat si am vrea sa refacem acoperisul, de asta vrem sa infiintam o asociatie de locatari.
Am tot cautat si pe internet informatii, insa nu gasesc decat despre asociatia de proprietari. e diferenta majora intre asociatia de locatari si cea de proprietari?
Diferenta intre asociatii consta in acea ca in cazul celei de locatari,proprietarul de drept al imobilului de locuit in comun este primaria locala,caruia ii revine obligatia legala sa intretina si sa repare partea comuna de constructii si instalatii din imobil
Deci in cazul in care infiintam o asociatie de locatari, cheltuielile pe care le vom face cu acoperirea blocului vor fi suportate de catre primarie, iar in cazul in care vom face o asociatie de proprietari, cheltuielile le vom suporta noi?