avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... infintare asociatie de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

infintare asociatie de locatari

imi puteti spune si mie va rog cam care sunt demersurile pentru infintarea unei asociatii de locatari?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 23:01, 30 Aprilie 2009
Asociatie de locatari sau de proprietari? Ca nu e acelasi lucru.
si la una si la alta
Daca cititi cu atentie cele doua acte normative de baza, L 230/2007 si HG nr. 1588/2007, aflati singur raspunsul. Daca intampinati greutati, faceti o vizita la primaria locala, este acolo un birou specializat in sprijinirea asociatiilor de locatari/proprietari care va v-a da tot sprijinul de care aveti nevoie. Intrebarea este chiar vreti sa infiintati o asociatie de locatari/proprietari? Pe aici se discuta de ceva vreme (este un topic cu 21 de pagini) in care s-a intors pe toate fetele ce rau este sa faci parte dintr- o asemenea entitate si ca ce bine ar fi sa fie fiecare de capul lui...
Va doresc mult succes!
Daca este vorba de ansamblu rezidential cititi OUG nr.210/2008 publicata in MOf nr.835/2008 care completeaza Legea locuintei nr.114/1996 privind posibilitatea constituirii asociatilor de proprietari si inregistrarii lor, iar daca apar probleme vedeti OG nr.26/2000 cu modificarile ulterioare privind infiintarea asociatiilor si fundatiilor.
Pentru transformare as.loc. in as.pro. asa cum a mentionat @Adam Grecu mergeti la biroul pentru asociatii proprietari din cadrul primariei si solicitati setul de transformare sau de unde sa-l procurati. Modelul setului poate fi folosit si pentru ansamblu rezidential.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie de proprietari cppuser cppuser Buna ziua, Am doua intrebari: 1. Care este durata de valabilitate a unui acord de asociere in vederea constituirii unei asociatii de proprietari? (acordul de ... (vezi toată discuția)
Cum sa reusesc sa infiintez asociatia de proprietari? 44axa 44axa am incercat in repetate rinduri sa infiintez asociatia de proprietari pe scara noastra. motivul. 1 )stau la et.10 si am de multi ani problemr cu banii ptr ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de locatari stefana88 stefana88 Buna ziua! Ce acte sunt necesare pentru a infiinta o asociatie de locatari si care sunt pasii care trebuie urmati? Multumesc! (vezi toată discuția)