avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asociatie proprietari case fara codominiu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asociatie proprietari case fara codominiu

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: se poate constitui o asociatie de proprietarii unor imobile de pe o anume strada (proprietari care nu au nimic in proprietate indiviza, ci numai spatii proprii)?

Motivul pentru care se doreste constituirea unei asociatii de proprietari este legat de reprezentarea drepturilor proprietarilor in fata autoritatilor.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 10:06, 19 Ianuarie 2010
Cred ca va puteti asocia, dar nu dupa legea 230/2007.
Asa cred si eu, ca nu dupa legea 230/'07.
In general, de asociat se poat asocia oricine...
Ne interesa insa asocierea ca proprietari fiindca, desi nu avem co-proprietati, avem totusi unele interese comune (a se citi pretetii legitime) de la autoritatile locale, care insa continua sa ne ignore, spunand ca vor discuta doar cu asociatia de proprietari...
Acum ma intreb: daca as infiinta o firma numita SC "Asociatia de proprietari de pe strada Eternitatea" SRL, ne-ar baga si pe noi in seama cineva?

Daca cineva este de parere ca se poate totusi constitui o astfel de asociatie de proprietari in acest caz, rog sa-mi dea si mie de stire.

Multumesc!
In tara noastra oricine cu intentii onorabile se poate asocia.
Sigur, asocierea trebuie facuta prin judecatorie pentru a obtine personalitate juridica.
Va faceti statut si va constituiti un portofoliu menit sa va ajute in relatiile cu tertii - sa platiti avocati, taxe, eventual ceva indemnizatii pentru cei care se ocupa oficial de asociatie, act constitutiv....ceva similar cu infiintarea unei asociatii de proprietari din blocuri, atat ca in cazul Dv. nu aveti de gestionat proprietatea comuna, ceea ce este fundamental in cazul asociatiilor de bloc.
Nu puteti sa infiintati o asociatie de proprietari, pentru ca legea 230/2007 e clara ca trebuie sa fie vorba de condominii. Un SRL cu aceasta denumire nici nu stiu daca poate fi infiintat, dar oricum o societate comerciala are ca scop obtinerea de profit, nu apararea unor interese, si nu vad cum v-ar putea ajuta.

Puteti infiinta o asociatie comuna, asa cum sunt o sumedenie in tara asta, de ce va trebuie neaparat asociatie de proprietari pe legea 230?
Eu cred ca puteti infiinta o asociatie asa cum exista multe in tara. Va dau cateva exemple: Asociatia Pro Democratia, Asociaţia Municipiilor din România, A.Co.R. - Asociaţia Comunelor din România, Asociatia Chinologica Romana, Asociatia Magistratilor din Romania, Asociatia Partener, Asociatia Bucuresti, Asociatia Pescar Sportiv, Asociatia Proprietarilor De Paduri Din Romania, Asociatia Proprietarilor de Magazine, etc
Spuneti-i "Asociatia Eternitatea" . Luati exemplu de statut al altor asociatii fara scop patrimonial, nonprofit. Cooptati, daca puteti toti proprietari sau cat mai multi, de pe strada dv, alegeti o conducere sa va reprezinte pentru innfiintarea organizatiei respective si apoi in relatiile cu institutiile statului, etc.
Mie mi se pare o idee foarte buna proprietarii de pe o strada sau mai multe, un mic cartier, sa fie organizati intr-o asociatie. Cred ca se pot rezolva mult mai usor problemele cu furnizorii de utilitati, cu reparatul strazii, canalizare, spatii verzi, spatii de joaca pentru copii, etc
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Anl asociatie ContSters77368 ContSters77368 Buna ziua. Am si eu o problema interesanta. Locuiesc in bloc ANL sunt chirias si nu ne putem infiinta asociatie de locatari. Am incercat pe legea 230/2007 si ... (vezi toată discuția)
Legalitatea asociatiilor de proprietari compuse din mai multe cladirii/condominiu ogra ogra Vazand prevederile art.5 din Legea nr..230/2007 respectiv art.4 si 5 din Anexa la H.G. nr.1588/2007 care printre altele prevad ca obligatoriu asociatiile de ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari cppuser cppuser Buna ziua, Am doua intrebari: 1. Care este durata de valabilitate a unui acord de asociere in vederea constituirii unei asociatii de proprietari? (acordul de ... (vezi toată discuția)