avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Infiintare Asociatie de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Infiintare Asociatie de proprietari

Buna ziua.Daca ma puteti ajuta, am o intrebare legata de asociatia de locatari.Locatarii (chiriasi ANL) dintr-un bloc au infiintat o asociatie de locatari,si-au facut propriile reguli si ani buni s-au inteles.Acum au restante de peste 10.000 lei si presedintele asociatiei nu pate aplica legea nr 230/2007,pentru ca aceasta se aplica pentru asociatiile de proprietari.Intrebarea este daca acesti chiriasi ANL se pot organiza intr-o asociatie de proprietari ?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:13, 26 Februarie 2012
Da se pot organiza si astfel.
George1962 a scris:

Da se pot organiza si astfel.


Art 3 lit h din L nr 230/2007 acord de asociere=actul care consfiinteste decizia proprietarilor de a se asocia

In speta mentionata de autorul topicului se precizeaza concret ca este vorba despre chiriasi in imobil ANL,astfel incat locatarii nu detin calitatea si nu pot proba ca sunt proprietari ai imobilului ,respectiv nu pot completa acord de asociere ,obligatoriu necesar pentru dobandirea personalitatii juridice a asociatiei de proprietari
Daca tot sunteti constituiti in asociatie de locatari, fiind chiriasi, este mai simplu sa ramaneti asa si sa va gospodariti mai bine.
Credeti ca daca ati fi asociatie de proprietari nu ati mai avea restantieri?
Revedeti regulile si stabiliti intr-o adunare generala un sistem de calculare a penalizarilor si alte masuri si metode pentru a recupera restantele si penalizarile.
Puteti stabili cu furnizorii sistarea utilitatilor numai pentru cei ce au restante.
Puteti stabili cu proprietarul sa-i notifice pe restantieri si-apoi sa rezileze contractul daca nu-si achita debitele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre locuinte sociale octavianlaz octavianlaz am fost repartizat intrun bloc de locuinte sociale. locatarii se pot constitui intr-o asociatie de locatari? ce lege stipuleaza acest aspect? (vezi toată discuția)
Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor intr-o factura la proprietar apartament restantier Constanta Loga Constanta Loga Cum se repartizeaza penalizarile aplicate de furnizor pe factura pentru un proprietar de apartament restantier?Penalizarile sunt incluse in factura curenta.Se ... (vezi toată discuția)
Penalizari si restante la cotele de intretinere Anca07 Anca07 In cadrul asociatiei de proprietari exista restantieri ce refuza sa plateasca si penalizarile aferente lunilor restante. Cu toate ca si-au luat angajament ... (vezi toată discuția)