avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda administrativa - termen prezentare examen ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda administrativa - termen prezentare examen permis

Am o hotarare judecatoreasca pentru art.87(1) OUG 195/2002 prin care mi s-a stabilit amenda administrativa - pe baza inlocuirii raspunderii penale art.90C.Pen . Cand ma pot prezenta sa dau examenul pt. permis ? Permisul mi-a fost anulat . Avand in vedere ca am avut de achitat o amenda administrativa si nu una penala , la ce perioada de timp ma pot eu prezenta la examenul pt carnet ? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 18:17, 2 August 2009
Art.116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei
hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115
alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate
categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una din situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii penale sau a pedepsei în regim de privare de
libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care
s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub
supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la
art.64 lit.c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
(2) Persoana căreia i-a fost anulat permisul de conducere, înainte de intrarea în vigoare a prezentei
ordonanţe de urgenţă, ca urmare a săvârşirii, într-un interval de 6 luni de la restituirea permisului de
conducere, a unei fapte care atrăgea suspendarea exercitării dreptului de a conduce, se poate prezenta
la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, fără a fi necesară trecerea vreunui termen
de la data aplicării măsurii administrative.
(3) Pentru prezentarea la examen în vederea obţinerii unui nou permis de conducere, persoana aflată
într-una din situaţiile prevăzute la alin.(1) şi (2) trebuie să facă dovada că:
a) este aptă din punct de vedere medical;
b) nu a fost condamnată prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru una dintre infracţiunile
prevăzute la art.24 alin.(6), cu excepţia cazurilor în care a intervenit una din situaţiile prevăzute la alin.(1).:)
Si eu unde ma incadrez avand in vedere ca nu am fost condamnat la amenda penala - pt ca termenul sa fie 6 luni si nici cu suspendare nu am fost condamnata . Exact asta era nedumeriirea mea . In acest caz eu unde ma incadrez ?
Ce scrie in referatul procurorului?
Cum vi s-a anulat permisul de conducere daca nu ati fost condamnata?Amenda administrativa nu figureaza in cazier si nu este condamnare!
Nu cumva permisul dvs a fost suspendat, intrucat din prevederile OUG nr.195/2002 reiese clar ca anularea permisului de conducere se dispune de catre autoritatile prevazute la art. 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta, pe raza carora s-a petrecut fapta sau de catre aceleasi autoritati, pentru faptele constatate de politistii din subordine, în baza hotarârii judecatoresti ramase definitiva pentru savârsirea infractiunilor prevazute la art. 101 alin. (1) din ordonanta de urgenta, precum si în cazul prevazut în alin. (2) din acelasi act normativ.
Si eu inclin sa cred exact acelasi lucru. In nici un caz nu este vorba despre o anulare de permis !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp pot obtine permisul de conducere? Raulll Raulll BUNA. In urma unui evenimet rutier soldat cu vatamarea corporala a unei persoane y, instanta hotareste: ,,In baza art. 184 alin. 2 si 4 cod penal prin ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unui nou permis de conducere dupa ce in dosar s-a dispus amenda penala TheEmperor TheEmperor va rog sa-mi spuneti cat timp este retinut permisul de conducere s-au este anulat dupa o amenda penala de 1ooo ron la p alcoolemie de 1,8 in sange (vezi toată discuția)
Permis de conducere anulat sisupoe sisupoe salut !cind pot sa dau examen\"cu sau fara scoala din cite intrebari va multumesc (vezi toată discuția)