avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Freelancing - forma cea mai buna dpdv legal?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Freelancing - forma cea mai buna dpdv legal?

Buna seara,

As dori sa lucrez full time ca si freelancer insa nu stiu care ar fi forma cea mai buna incat sa o pot face legal.
PFA? Intreprindere individuala? Microintreprindere? SRL-D?
sau pot depunde o declaratie de venit ca si persoana fizica si sa platesc 16% pe venit?

Ma puteti ajuta sau directiona catre o alta sursa unde pot afla mai multe informatii?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: malaguttif10 , utilizator 11:38, 10 Februarie 2016
Sunt anumite diferente, avantaje si dezavantaje daca va deschideti un PFA, Inteprindere individuala, sau SRL, SA

Avantaje PFA
-cheltuieli mai mici de administrare;
-contabilitate se tine mai usor, chiar de catre persoana care a solicitat infin'area PFA si nu este nevoie de angajarea unui contabil autorizat;
-in cazul in care solicitati un contabil autorizat costurile sunt mai reduse decat ale unui SRL sau SA;
-se vor depune numai cateva declaratii la Finante;
-procesul de infintare sau desfintare a unui PFA este mai simplu si costurile sunt mai reduse;
-un PFA are trei obligati catre Bugetul de stat: Impozit 16%; Sanatate 5,5%; 31,3% din venitul lunar declarat de asigurat

Dezavantaje PFA
-are o raspundere foarte limitata;
-pentru a infinta un PFA este obligatoriu depunerea de documnete care sa ateste pregatirea si experienta personala a solicitantului;
-se alebe doar CAEN ce privesc activitatea in care se doreste autorizarea PFA
........................

Multumesc pentru raspuns insa din pacate nu ma ajuta complet.
Pentru activitatea de freelancing (lucrez exclusiv online) incerc sa aflu care este cea mai buna solutie pentru ca activitatea sa fie legala.
Multumesc!
Ma poate ajuta si altcineva cu o parere?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l. , p.f.a. sa i.i. fast-food fast-food ma gandesc sa deschid o afacere : rulota fast-food, care varianta este mai acceptabila privind plata taxelor si a actelor. Rulota nu vreau sa o pun intr-un loc ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma-ce presupune florenta_22 florenta_22 Buna zia, Vreau sa-mi infiintez un srl sau inteprindere individuala,cod 7.311,activitati ale agentiilor de publicitate,nu voi face eu productia,voi lua ... (vezi toată discuția)
Contracte intre persoane fizice si sc tai2706 tai2706 Doresc sa imi incerc norocul in domeniul agricol. Detin o sera unde doresc sa cultiv legume pe care vreu sa le comercializez magazinelor de specialitate. ... (vezi toată discuția)