buna ziua. bunica mea a lasat prin testament casa unchiului meu , recunoaste ca are 4 nepoti (mostenitorii rezervatari), dar lasa toata averea unchiului meu, acest unchi nea chemat in judecata sa ne informeze ca are dreptul 1/1 din avere, noi cei 4 nepoti avem dreptul sau nu la o cota din casa? multumesc fromos, la revedere
Ar trebui sa veniti cu precizari in legatura cu existenta in viata sau nu a tuturor copiilor bunicii.
Din moment ce unchiul a dat in judecata nepotii, presupun ca parintii dvs. nu mai sunt in viata.
Iar raspunsul meu se va baza pe aceasta supozitie.
Da, aveti dreptul. dar nu in mod direct ci prin reprezentare.
Adica, copiii bunicii (=fratii si surorile unchiului; = parintii vostri) sunt mostenitori rezervatari.
Iar voi, in calitate de copii ai parintilor (fiicei/fiului bunicii) aveti dreptul sa mosteniti cota care ar fi revenit parintilor in aceasta calitate, daca ar mai fi fost in viata la momentul decesului bunicii.
multumesc frumos pt. raspuns. este adevarat ca nu am spus prea multe despre situatie. bunica mea avea 2 copii, tatal meu si matusa mea. cei doi copi au decedat, am ramas doar noi cei 4 nepoti. intre timp unchiul nostru ( cumnatul bunicii mele),a primit testament de la bunica precum toata averea sa (1/1), sa fie data lui dupa decesul buniicii. in testament era precizat ca suntem 4 nepoti mostenitori rezervatari dar lasa averea sa toata unchiului. la momentul cand sa facut acel testament nici tata nici matusa mea nu mai erau in viata. singurii eram noi cei 4 fratii nepotii dupa tata al bunicii. revin cu intrebarea, avem dreptul la ceva sau nu din mostenire? (ce cota am putea primi legal in situatia data?). o zi buna la revedere si inca o data va multumesc pt. ajutor
Testament
paraschiv mariana
Buna seara,
Am un unchi(fratele bunicii) care mi-a facut un testament in fata unui avocat, pentru toate bunurile sale mobile si imobile. Sotia unchiului a ... (vezi toată discuția)