avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitare imobil
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitare imobil

Buna ziua,

In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie.
Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun comun (impreuna cu fostul sot) cumparata de noi prin contract de vanzare cumparare de la o alta persoana fizica, unde, in contract este stipulat pretul de cumparare.
Acuma, la impozite si taxe mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa fac evaluare pentru impozitare intrucat nu mai au nici o baza de impozitare deoarece am obtinut-o in urma partajului.

Cladirea respectiva nu am miscat-o din admininistratia fiscala de unde era inregistrata prima data -adica la cumparare.

Intrebare:
De ce nu se poate lua ca baza de impozitare pretul platit la cumparare, deoarece eu prin partaj doar am luat si procentul de propietate detinut de sotul meu, atunci detinand fiecare 50% din cladire?
Sau se poate lua si ar trebui sa procedez intrun anumit mod?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nuti_m , utilizator 18:38, 10 Februarie 2016
Am inteles.
Asa este, va multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozite locale 2016 flo72 flo72 Buna seara, In noul Cod Fiscal care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2016 se precizeaza ca valoarea impozabila pentru cladirile nerezidentiale se ... (vezi toată discuția)
Impozit cladire Sorincom Sorincom Anul trecut (2016) am cumparat un apartament care este inchiriat unei persoane juridice. Poate fi folosit pretul de cumparare care apare in contractul de ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri agricole Da. Dani Da. Dani Pentru clădirile nerezidentiale proprietatea unei întreprinderi individuala se face reevaluare o data la 3 sau 5 ani? (vezi toată discuția)