avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie in zona monument istoric
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie in zona monument istoric

Un patron de firma se intereseaza de urmatoarea situatie:
- detine o cladire construita pe domeniul public pentru care a primit toate aprobarile necesare undeva pe la inceputul anilor 90.
- peste „ani buni”, dupa aparitia legilor privind protejarea monumentelor istorice, intreaga zona in care se afla cladirea, a fost desemnata monument istoric.
- patronul a cerut recent permisiunea primariei sa aduca imbunatatiri cladirii (ceea ce nu presupune extindere sau modificare a activitatii). Spre exemplu, acoperisul are nevoie de reparatii urgente.
- a primit raspunsul ca este clasificata cladirea ca monument istoric, ceea ce pare a fi o greseala. Oricum, interesant pare sa fie faptul ca adresa cladirii si a parcului respectiv coincid.
Ce ar trebui sa faca patronul respectiv pentru a aduce imbunatatiri necesare cladirii??

Multumesc!

(imi cer scuze pt ca nu am gasit categoria potrivita in care sa includ subiectul)
Ultima modificare: Luni, 8 Februarie 2016
Ronaldvexa, utilizator

Alte discuții în legătură

Fatada cladire monument istoric UTILizatorUTIL UTILizatorUTIL Buna ziua, Am cateva intrebari legate de lucrarile de \"reinprospatare\" a fatadei unei cladiri istorice. In fapt, doresc sa inchiriez parterul unui imobil ... (vezi toată discuția)
Conditionare drept de preemtiune monumente ROSU DORINA ROSU DORINA Am cerut Directei Judetene pentru Cultura si Patrimoniu exercitarea dreptului de preemtiune cu privire la vanzarea unui imobil monument istoric.Ei mi-au ... (vezi toată discuția)
Spatiu locativ_primarie oana ristea oana ristea Buna ziua, Sunt proprietar pe o parte dintr-o cladire (fosta casa nationalizata), restul casei fiind a Spatiului locativ si utilizata ca locuinta sociala. ... (vezi toată discuția)