avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... grupa II tinichigii auto
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

grupa II tinichigii auto

Pot fi încadrati în grupa II de muncă tinichigii auto din unitătile autoservice auto pentru perioada anterioară 01.03.1990 ,ordin 50/1990 cu completările ulterioare conform următoarelor puncte:51 activitatea de curăţare cu lampa de benzină,raşchetare,curăţare cu peria de sârmă,cu dipozitive centrifugale,ciocane pneumatice şi manuale, a vopselelor cu minium de plumb aplicate pe construcţii metalice, ......coroborat cu art.184 activitatea în sectoarele de demontări,decapări,degresări din întreprinderile de reparaţii auto,tractoare şi utilaje în vederea reparării lor ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:12, 5 Noiembrie 2018
Puteti fi incadrat in grupa de munca pentru perioada 1969-1990 cu conditia sa primiti adeverinta de la firma unde lucrati in 1990/ firma care detine arhiva din acea perioada a service-ului sau sa aveti mentiuni scrise in carnetul de munca conform prevederilor Ordinului MMPS nr.90/ 1990 completat cu toate documentele ulterioare la 31.08.1994.
Adeverinta o puteti primi de la firma unde lucrati in 1990/ firma detinatoare a arhivei daca nu aveti mentiuni in carnetul de munca, numai daca la nivelul anului 1990 s-au intocmit in firma documentele cerute de prevederile ord. nr.50, s-a primit avizul ITM pentru locurile de munca propuse a fi incadrate in grupa de munca (in baza anexelor la ordin) si s-a emis de catre firma unde lucrati in 1990 decizie de nominalizare a lucratorilor pe locuri de munca beneficiare de grupa de munca. Aceste documente trebuiau pastrate in arhiva impreuna cu statele de plata a salariilor.
In baza documentelor mentionate in paragraful anterior, firma unde lucrati in 1990 trebuia sa faca mentiuni (conform prevederilor Ord. nr.50) in carnetul de munca pentru perioada lucrata anterioar anului 1990.
Buna ziua. Si dacaexista toate doc mai putin decizia de nominalizare? Ce este de facut? Reprezentantul lor au spus ca nu s.a facut la momentul acela.
Trebuia sa deschideti o discutie noua.
Documentul este cerut de CJP pentru a emite decizia de pensionare.
In lipsa documentului de nominalizare, ar putea exista mentiuni in carnetul de munca.
Date despre plata contributile majorate pentru grupa de munca se regasesc pe statele lunare de plata a salariilor. Solicitati adeverinta in baza acestor documente si copii xerox pe care le puteti prezenta la CJP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar pensionare limita de virsta cacenschivio_GL; cacenschivio_GL; Buna Ziua!O intrebare pe forum..unui coleg de serviciu i-a fost respins doarul de pensionare limita de virsta pe motivul ca doua adeverinte de grupa emise de o ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii-a de munca respinsa pe motiv ca functia de strungar nu se regaseste in temeiurile legale invocate in adeverinte eagle_free eagle_free Buna seara! Unchiului meu i-a fost respinsa cererea de pensionare pentru limita de varsta cu reducerea varstei, pe baza grupei a II-a de munca, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru munca grupa a 2 a GIGI-PC GIGI-PC Buna ziua, Am fost angajat cu contract individual de munca la societatea SC .MOBIC SA.(fost Intreprinderea Industrie locala,,11iunie\\" Calarasi in perioada ... (vezi toată discuția)