buna ziua! tocmai ce am primit o notificare de plata de la tvr craiova pentru plata unei taxe lunare pentru serviciul public de televiziune , retroactiv din 2013 pana in 2015 in valoare de 144 ron si asta in conditiile in care eu sunt pfa si nu detin nici o proprietate ! notificarea zice cam asa :
catre "susbsemnata" pfa...adresa de domiciliu ...
"Prin prezenta va informam ca, in conformitate cu art. 40 din legea nr. 41/1994, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, persoanele juridice cu sediul in Romania inclusiv filialele, sucursalele, agentiile si reprezentantele acestora precum si reprezentantele din Romania ale persoanelor straine , AU OBLIGATIA SA PLATESCA O TAXA LUNARA PENTRU SERVICIUL PUBLIC DE TELEVIZIUNE ( TAXA TV).
IN ACEST SENS VA INSTIINTAM CA NERESPECTAREA OBLIGATIEI DE PLATA ATRAGE RASPUNDERE CICILA DELICTUALA.
astfel , persoanele juridice care nu au incheiate contracte de furnizare a energiei electrice cu mandatarii Societatii Romane de Televiziune, denumita in continuare S.R.TV ".(.si toti furnizorii de energie electrica).....si urmeaza un tabel cu nivelul lunar de plata pentru persoanele juridice.....si
"Pe langa plata debitului mai sus mentionat aveti si obligatia de a plati lunat taxa tv in cuantum de 4 lei si de a ne comunica eventualele modificari intervenite in statutul societatii dvs ..."
pentru ca am sediul social in apartamentul mamei mele unde si locuiesc si pentru ca la aceea adresa se plateste deja taxa radio-tv, mi s-a spus sa fac o copie dupa factura electrica (pentru a face dovada platii deja existente), o copie dupa buletinul meu (pentru a face dovada ca locuiesc la acea adresa unde se plateste deja taxa) si CUI-ul pfa-ului pentru identificare mai usoara.....toate se trimit prin fax sau mail la adresa de pe notificare pentru anularea taxei! asa mi s-a spus , asa procedez si asa va informez ! .