avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat urbanism
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat urbanism

lipit de imobilul meu se afla un altul ,care urmeaza a fi demolat si pe locul sau noul proprietar intentioneaza sa construiasca un bloc cu patru etaje.Care sunt normele pe care proprietarul trebuie sa le respecte,adica care va fi distanta fata de imobilul cu doua etaje in care locuiesc eu,in asa fel incat sa nu imi afecteze viata (mai ales lumina naturala).Las la o parte faptul ca imobilul in care stau are o vechime respectabila (din 1938) si nu stim cum va rezista in noile conditii ...

va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gamarand , utilizator 00:39, 10 Februarie 2016
Art. 612 Codul Civil:
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este distanta minima ? probleme1 probleme1 Un coproprietar are doua magazii LIPITE pr hotarul . Adica EXACT pe gard , fara nici cea mai mica distanta . Va rog sa-mi spuneti : care este distanta minima ... (vezi toată discuția)
spatiu minim lasat intre o casa mea pe hotar si o alta casa care se construieste 1mitubisi2 1mitubisi2 Buna ziua, Va rog sa ma informati in legatura cu urmatoarele: Casa mea se afla construita pe hotar. Lipita de casa mea, se afla alta casa, care urmeaza a fi ... (vezi toată discuția)
Amplasare constructie mine58 mine58 Buna ziua , As dori sa construiesc o casa la tara si as dori sa -mi spuneti care e distanta minima obligatorie fata de linia de hotar a propietarului ... (vezi toată discuția)