avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestatie la executare proprie,amenda rovinieta si ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestatie la executare proprie,amenda rovinieta si onorariu executor

Buna ziua,

Am primit acum 2 zile o dispunere de executare silita prin poprire pt o amenda de rovinieta din 2011 de 28euro,plus aproape 100euro onorariu executor.Fac o singura contestatie sau inca una separata pt. onorariul executorului si daca da imi puteti da un model,pentru ambele.Multumesc.

P.S.Din ce am gasit pe internet legea potrivit careia jegurile de la CNADNR vor sa incaseze si tariful de despagubire a fost abrogat in 2012.
Cel mai recent răspuns: GooGdan , utilizator 11:50, 10 Februarie 2016
O singura contestatie in 15 zile de la primirea adresei sau infiintarea popririi.
O singura contestatie. Dar mai mult ca sigur ar trebui sa apelati la un specialist. Ma indoiesc ca veti putea motiva in fapt si in drept asa cum este necesar.
Va multumesc stimata doamna,uitati contestatia,daca puteti sa va dati cu parerea in corectitudinea redactarii:Am o intrebare,sediul executorului este in sectorul 4 eu domicilez in sectorul 1,la ce judecatorie trebuie trimisa?

DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul
Formulez: CONTESTATIE LA EXECUTARE impotriva executarii silite prin proprire dispusa in Dosarul nr. executor judecatoresc al B.E.J.A. la cererea intimatei CNADNR.
Pana la solutionarea acestei contestatii, va rog sa dispuneti: SUSPENDAREA EXECUTARII SILITE
Motivele contestatiei: In fapt, suma de 28 Eur denumita tarif de despagubire si reprezentand taxa de rovinieta pe o perioada de 12 luni pe care intimata CNADNR prin ,executor judecatoresc o urmareste nu mai poate fi pusa in executare deoarece intre momentul sanctionarii contraventionale si momentul executarii sanctiunii a intervenit o lege contraventionala mai favorabila.Ca urmare Art. 8 alin (3) din OG nr 15/2002, care a stat la baza aplicarii sanctiunii complementare privind plata tarifului de despagubire a fost abrogat de pct. 2 al art. I din Legea nr. 144 din 23 iulie 2012 publicata în MONITORUL OFICIAL nr. 509 din 24 iulie 2012. Fata de starea de fapt enuntata, va rog sa admiteti contestatia, sa anulati forma de executare silita dispusa prin poprire si concomitent anularea dosarului de executare nr.609/B/2015. Fiind vorba de un caz urgent, va rog ca in baza art. 401 C. proc. civ. Sa suspendati executarea inainte de orice infatisare. In drept, imi intemeiez contestatia pe dispozitiile art. 399 – art. 401 C.proc. civ.De asemenea va rog sa desfintati executarea si anuland formele de executare a popriri, va rog sa dispuneti sa-mi fie restituita taxa de timbru in valoare de 41 Ron consemnata.

Pentru dovedirea acţiunii, solicit încuviinţarea probei cu înscrisuri. Depun prezenta contestatie impreuna cu documentele aferente in dublu exemplar pentru a se comunica intimatei odata cu citatia. Anexez chitanta de plata taxei de timbru in valoare de 41 Ron
Data depunerii……………Semnatura,……….DOMNULUI PRESEDINTE AL ………………


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita tarif rovinieta 28 euro leorot leorot Buna ziua, Asa cum au mai patit-o si altii, mi se intampla si mie - acum 4 zile am primit o somatie de la un executor judecatoresc pentru plata sumei de 28 ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde? dogarudobra dogarudobra sora mea a dat masina proprietate baiatului ei care a circulat fara rovinieta a primit in 2011, 3 amenzi pe care sora mea le-a platit in 2013 acum ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr andreistuparu andreistuparu Buna ziua, am primit de la un birou de executare silita 2 procese verbale prin care mi se comunica faptul ca sunt executat silit pentru 2 amenzi de rovinieta ... (vezi toată discuția)