avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1034 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vanzare autoturism - dat in judecata pentru roviniete
Discuție deschisă în Executare silită

Vanzare autoturism - dat in judecata pentru roviniete

Buna ziua,

Va expun urmatoarea situatie pentru care as dori o parere:
Persoana fizica A vinde persoanei fizice B un autoturism. Persoana B inregistreaza autoturismul la DITL, dar nu o face si la politie. Dupa 1 an, B vinde lui C autoturismul. Peste circa 4-5 ani A il da in judecata pe B datorita unor amenzi pentru roviniete. Persoana B contracteaza serviciile unui avocat si il cheama pe C in garantie. In mai-iunie 2015 se da sentinta: "Obligă pe paratul B si pe chematul in garantie C să întreprindă demersurile specifice în vederea transcrierii transmiterii dreptului de proprietate cu privire la autovehiculul marca xx. Obligă pe paratul B sa plateasca reclamantului A suma de 472 reprezentand cheltuieli de judecata. Obliga pe chematul in garantie C sa plateasca paratului B suma de 225 reprezentand cheltuieli de judecata. Respinge celelalte capete de cerere ca neintemeiate. Cu drept de apel la Tribunalul Buzău în termen de 30 de zile de la comunicare.
Avocatul lui B ii spune sa astepte decizia trimisa acasa. Pana in prezent nu am primit nicio hartie acasa. In august 2015 mi-am schimbat domiciliul in Bucuresti, dar in Buzau au ramas parintii mei. In 01.02.2016 a sosit o somatie de la un birou judecatoresc in care mi se cere ca in termen de 10 zile sa inscriu masina pe numele meu (la care nu mai am niciun document) si ca in termen de 1 zi sa achit suma de 472 lei cheltuieli de judecata si 960 lei costuri executare silita. Mentionez faptul ca nu am primit sentinta acasa, nu m-a contactat nimeni sa ma intrebe de bani, eu nu stiam daca mai face cineva apel sau nu si inainte de acest titlu executoriu nu am primit nimic de la acest birou executor judecatoresc. Mai mult decat atat, acest plic a ajuns la vecinul meu si nu la parintii mei. De asemenea, eu doresc sa achit acea suma de 472 lei si nu am avut vreo intentie de a nu despagubi persoana A.

Intrebarile mele sunt:
1. Ce pot face pentru a nu plati onorariul executorului? Mi se pare un abuz ca sa fiu sincer tinand cont de toate cele mentionate mai sus.
2. Chiar daca platesc suma de 472 lei, eu nu mai pot inmatricula masina pe numele meu deoarece am vandut-o si am prezentat la dosar contractul de vanzare cumparare catre persoana C. Persoana C a vandut la randul ei masina, dar nu are niciun document ca sa ateste acest fapt. Cum trebuie sa procedez?

Avocatul meu mi-a reprosat ca dupa atata timp daca nu am primit sentinta acasa, trebuia sa il contactez ca nu are cum sa dureze atat. Eu de unde sa stiu asta la cum se misca lucrurile in tara aceasta?!

Multumesc,

Alte discuții în legătură

Executare silita - sentinta judecatoreasca neprimita florydania florydania Buna ziua, Va expun urmatoarea situatie pentru care as dori o parere: Persoana fizica A vinde persoanei fizice B un autoturism. Persoana B inregistreaza ... (vezi toată discuția)
Recuperarea cheltuielilor de judecata ContSters320352 ContSters320352 Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati putin cu un raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa dau in judecata o persoana datorita faptului ca nu doreste sa ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract mihaelasofia123 mihaelasofia123 Buna ziua, Am urmatoarea speta: un autoturism, 4 cumparatori (A, B, C, D). A este ultimul proprietar al autoturismului, iar in 2011 masina s.a dovedit a fi ... (vezi toată discuția)