avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperarea cheltuielilor de judecata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperarea cheltuielilor de judecata

Buna ziua.
Va rog mult sa ma ajutati putin cu un raspuns la urmatoarea intrebare: trebuie sa dau in judecata o persoana datorita faptului ca nu doreste sa transcrie masina pe care i-am vandut-o.
Cheltuielile de judecata plus onorariul avocatului meu ajung undeva la 1.000 RON.
In cazul in care o sa ii cer paratului sa imi restituie banii, iar acesta nu face acest lucru ce pot face pentru a-mi recupera banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters320352 , utilizator 13:38, 30 Aprilie 2014
daca obtineti o sentinta judecatoreasca favorabila si implicit vi se admit si cheltuielile de judecata iar paratul nu plateste de bunavoie, atunci puteti apela la un executor pentru punerea in executare a hotararii
dupa ce obtineti o sentinta definitiva, puteti incepe executarea silita a debitorului pt recuperarea cheltuielilor.
Avocatul mi-a comunicat ca ma costa 350 RON doar cheltuielile de judecata, tinand cont ca pe Contractul de vanzare-cumparare era trecuta suma vanzarii autoturismului: 6.000 RON.
Mi se pare cam mult, o fi reala suma asta sau nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata Dumitru2009 Dumitru2009 Procesul civil avand ca obiect Ordonanta Presedintiala a hotarat admiterea cererii reclamantilor, eu fiind parte parata si s-a luat act ca nu s-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata dafe dafe Buna ziua! In urma contestarii in Instanta a deciziei de concediere a firmei la care lucram, am obtinut reincadrarea in munca, si plata salariilor pe perioada ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut nerespectat ContSters94154 ContSters94154 am imprumutat un \"prieten\" cu 3000 EUR facand un acord scris cu 3 termene de rambursare si cu penalitati de intarziere de 0.5% pe zi pt fiecare termen ... (vezi toată discuția)