avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de imprumut nerespectat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de imprumut nerespectat

am imprumutat un "prieten" cu 3000 EUR facand un acord scris cu 3 termene de rambursare si cu penalitati de intarziere de 0.5% pe zi pt fiecare termen nerespectat; termenele au trecut fara a fi respectate, i-am facut o citatie prin avocat pe care a ignorat-o, apoi am intentat actiune in instanta prin care am cerut : cei 3000 EUR, penalitatile si cheltuielile facute pana acum in demersurile mele (vreo 1200 RON) ... adica tot ce am considerat eu (suparat fiind pe ticalos)

din experienta dumneavoastra, cam ce credeti ca voi obtine in urma procesului???

multumesc mult
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
ContSters94154, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters94154 , utilizator 11:20, 23 Septembrie 2009
Puteti obtine suma imporumutata si cheltuielile de judecata plus maxim dobanda legala BNR, clauza privind penalitati, sau dobanzi conventionale, in contractele de imprumut nu este legala intre persoane fizice.

Cu stima
av. Gheorghe Alexandru
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Avocat Alexandru Gheorghe, Avocat
In urma procesului aveti toate sansele sa obtineti tot ceea ce solicitati.

Av. Adrian Posdarie
dobanda BNR de la data cand i-am dat banii pana in prezent?
Dobanda se calculeaza de la data scadentei(termenul la care trebuia sa va restituie banii) si pana la plata efectiva a datoriei.
multumesc mult domnilor pt raspunsuri

Alte discuții în legătură

Lmprumut, neplata la termen ili47 ili47 Buna ziua , prietena mea a dat un imprumut unei cunostinta ,act facut la notar ,termen august 2013. Imprumutatul nu vine sa plateasca datoria , in ce termen ... (vezi toată discuția)
Termen achitare sulta partaj ContSters61402 ContSters61402 In ultimii doi ani am fost implicata intr-un proces de divort + partaj, in urma caruia decizia a fost atribuirea catre mine a locuintei, cu conditia achitarii ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)