avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... lmprumut, neplata la termen
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

lmprumut, neplata la termen

Buna ziua , prietena mea a dat un imprumut unei cunostinta ,act facut la notar ,termen august 2013.
Imprumutatul nu vine sa plateasca datoria , in ce termen se poate actiona in instanta ? se poate cere si despagubiri pentru intarziere ?
Taxa de timbru se calculeaza pentru suma imprumutata + despagubire ?
cu respect
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:48, 8 Februarie 2014
Cu actul merge la executorul judecatoresc pt a-l pune in executare, va zice executorul cat va costa onorariul si alte cheltuieli cu executarea, bani ce ii veti recupera tot de la debitor.
Ati prevazut penalitati ?
Puteti solicita dobanda legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Împrumut cu contract autentificat nerambursat. ce pot face pentru a-mi recupera banii? Voiculescu86 Voiculescu86 Buna ziua. Am imprumutat o persoana fizica cu suma de 1500 euro si nu mai primesc banii inapoi. Cand i-am acordat imprumtul am facut o hartie de imprumut la un ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani damaru28 damaru28 Buna ziua! Problema mea este legata de recuperarea unei sume de bani dati cu imprumut unei persoane fizice de la care in momentul de fata nu-i mai pot recupera ... (vezi toată discuția)
Procedura de investire cu formula executorie a unui contract de imprumut autentificat la notar ioana_comsa213 ioana_comsa213 Buna seara, Va rog, spuneti-mi cum se procedeaza pentru investirea cu formula executorie a unui contract de imprumut. Ce costuri sunt pentru ducerea la ... (vezi toată discuția)