avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Împrumut cu contract autentificat nerambursat. Ce pot ...
Discuție deschisă în Executare silită

Împrumut cu contract autentificat nerambursat. Ce pot face pentru a-mi recupera banii?

Buna ziua. Am imprumutat o persoana fizica cu suma de 1500 euro si nu mai primesc banii inapoi. Cand i-am acordat imprumtul am facut o hartie de imprumut la un notar public din Constanta, bineinteles fara dobanda. I-am acordat o perioada de 2 luni pt. restituirea imprumutului si au trecut 6 si nu am primit banii. Ce pot face pt a-mi recupera banii?
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: florina codreanu , utilizator 14:06, 20 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua.
Mergeti cu actul notarial de imprumut la biroul unui executor judecatoresc si deschideti dosar de executare silita impotriva debitorului care nu v-a restituit imprumutul la termen.
Multumesc frumos D-na avocat. O sa incerc, insa teama imi e ca din cauza sumei destul de mici,totusi, costurile v-or egala suma imprumutata.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la mai multe birouri de executor, pentru ca tarifele pot fi diferite de la un birou la altul, Pentru demararea procedurilor de executare silita aveti de achitat o taxa judiciara de timbru de 20 de lei, la care se adauga onorariul executorului si cheltuielile de executare, care difera de la un executor la altul. Toate cheltuielile pe care le suportati dvs. acum vor fi recuperate de la debitor in cadrul executarii silite.
Va doresc succes in demersurile dvs.
biu""

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut la notar matrix2010 matrix2010 Am incheiat cu un vecin un contract de imprumut la notar simplu fara garantii prin care eu i-am dat 2.000 euro cu restituirea banilor pana cel tarziu la 1 an ... (vezi toată discuția)
Recuperarea unor sume de bani date cu titlul de împrumut ciubipui ciubipui Am împrumutat unui prieten (la vremea aceea, 2008) 15.000 Euro cu contract de împrumut încheiat prin notariat, cu condiţia de restituire după 3 ani, ... (vezi toată discuția)
Executare imprumut intre persoane fizice cu contract la notar nea_pandele nea_pandele Buna ziua, Am imprumutat un amic (la data respectiva) cu o suma de bani si nu mi-a restituit. Am facut un act la notar pentru suma imprumutata. Cum ... (vezi toată discuția)