Am imprumutat un amic (la data respectiva) cu o suma de bani si nu mi-a restituit.
Am facut un act la notar pentru suma imprumutata.
Cum procedez pentru a primi banii inapoi?
Am domiciliul in sectorul 3.
Azi am fost la Registratura Judecatoriei sectorului 3, unde mi s-a spus ca am nevoie sa platesc 20 de RON la CEC (dar nu mi s-a spus ce reprezinta taxa respectiva) si apoi sa redactez o cerere (a carui model as gasi-o pe portal?!?!?) si sa ma intorc acolo, program de depunere 9-13 de L pana Vi.
Suma de 20 lei reprezinta taxa judiciara de timbru ptr.investirea cu formula executorie a titlurilor executorii altele decat hotararile judecatoresti.Trebuie in continuare sa formulati cerere de invsetire cu formula executorie a contractului de imprumut si, apoi sa mergeti la un executor judecatoresc ptr.executarea silita.
Multumesc mult,
puteti sa imi furnizati un model de cerere de investire cu formula executorie a contractului de imprumut? acesta trebuie depus la Registratura Sectorului 3?
unde merg la un executor judecatoresc pt executare silita? care ar fi tarifele?
in alta ordine de idei daca eu(creditor) am domiciliul in sector 3 si debitorul in alt judet - unde trebuie sa depun cererea? la Registratura Sect 3 sau in judetul debitorului?
Termenul de prescriptie de 3 ani curge de la termenul de restituire a imprumutului stipulat in contr. de imprumut ,cererea de investire cu formula executorie fiind un act incepator de executare, intrerupe prescriptia,adresati-va unui executor judecatoresc ptr.executarea silita.