avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Investire cu formula executorie

Situatia: am dat imprumut unei persoane fizice o suma ce bani ce nu mi-a fost restituita nici dupa 2 ani. Avand in vedere ca perioada de prescriptie este de 3 ani, vreau sa incep procedura de executare iar primul pas am inteles ca este sa "investesc cu formula executorie" contractul de imprumut de la notar.
Nu am nicio legatura cu acest domeniu si m-ar ajuta o explicatie pas cu pas; ce am de facut pt asta? Tot ce stiu este ca trebuie sa merg la Judecatoria sectorului.
Ce doc imi trebuiesc? Copii? Cat costa? Trebuie sa iau ceva timbre inante? Unde merg la judecatorie? la ce ghiseu?
Cel mai recent răspuns: sorinraicu , utilizator 11:15, 9 Noiembrie 2015
Trebuie sa depuneti la registratura civila a judecatoriei o cerere prin care solicitati investirea cu formula executorie la care anexati originalul si o copie ale contractului de imprumut, o copie a cartii dvs. de identitate si originalul chitantei de 20 lei privind taxa de timbru. Nu este nevoie de niciun timbru. Taxa de timbru se achita la orice oficiu postal din raza domiciliului dvs.
[ link extern ]

aceasta este cererea ce trebuie depusa?

DOMNULE PRESEDINTE,

Subsemnatul..................cu domiciliul in ............................., identificat cu CI seria/nr..............CNP........ formulez prezenta

CERERE DE INVESTIRE CU FORMULA EXECUTORIE

a titlului executoriu reprezentat de contractul de imprumut autentificat sub nr............de BNP.................in vederea punerii acestuia in executare silita.
In drept, art.640 ind.1 NCPC.

Petent,
...............

DOMNULUI PRESEDINTE AL JUDECATORIEI SECTOR ......... BUCURESTI
multumesc foarte mult. am depus cererea. este normal sa dureze 1 luna - 1 luna si jumatate? asa mi s-a spus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie danny20164 danny20164 In cazul unui contract de inchiriere,chiriasul(pers.juridica) nu a achitat chiria de aprox 4 luni.Ce acte sunt necesare pt nvestire cu formula ... (vezi toată discuția)
Punere in executare o hotararea judecatoreasca andreya1202 andreya1202 Buna seara, Conform NCPC art 640, inteleg ca hotararea judecatoreasca este executorie de drept, nu? Cu alte cuvinte, in situatia in care exista o hotarare a ... (vezi toată discuția)
Executare imprumut intre persoane fizice cu contract la notar nea_pandele nea_pandele Buna ziua, Am imprumutat un amic (la data respectiva) cu o suma de bani si nu mi-a restituit. Am facut un act la notar pentru suma imprumutata. Cum ... (vezi toată discuția)