avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 357 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... punere in executare o hotararea judecatoreasca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

punere in executare o hotararea judecatoreasca

Buna seara,

Conform NCPC art 640, inteleg ca hotararea judecatoreasca este executorie de drept, nu? Cu alte cuvinte, in situatia in care exista o hotarare a tribunalului definitiva si irevocabila nu mai este nevoie investirea cu formula executorie? Se contacteaza direct executorul

Multumesc mult
Cel mai recent răspuns: andreya1202 , utilizator 22:43, 13 Septembrie 2015
Aveti dreptate, nu este nevoie de investirea cu formula executorie a hotararii. Puteti depune la executorul judecatoresc cererea de executare silita, insa hotararea trebuie legalizata.
Multumesc mult de tot si inca ceva,

Originalul clar ramane la instanta, eu am o hotarare care a fost trimisa scanata, si scrisul nu e foarte citet , plus ca sunt in copie, deasta vreau sa mai solicit inca odata respective hotarare a tribunalului. Si exista mentiunea definitia si irevocabila, dar scris de mana.

Rugamintea mea:
1. Referitor la taxe, stiu ca se plateste un 1 leu/pagina pentru legalizare, si5 lei pentru mentiunea "definitiva" (banuiesc ca acest lucru se scrie doar pe copie, nu scrie definitiva si pe original, de mana). Chitantele trebuie sa fie separate? una de 5 Lei si alta de 2 Lei, sau pot sa am o singura chitanta care pleaca strict cu cererea?

2. Ca oricare alta taxa de timbru, contul ramane acelasi,nu? Mentionez ca tribunalul e in alta localitate fata de sediul societatii in cauza. Plata se face la locul de unde apartine tribunalul, astept o confirmare sa merg la sigur.

Multumesc mult si o zi frumoasa
Trebuie să aveți o copie lizibilă a hotărârii judecătorești. Dacă nu o aveți atunci va trebui făcută o copie din dosar.
1. Plătiți 5 lei (taxă de timbru) ptr fiecare exemplar ce doriți a fi legalizat;
2. Taxa se plătește la sediul petentului.
Încercați să luați legătura cu registratura judecătoriei și solicitați să vi se comunice dacă există posibilitatea de a trimite actele necesare legalizării și de a primi hotărârile legalizate prin intermediul poștei sau curierului. Mai puteți angaja un avocat sau mandata o altă persoană pentru acest serviciu.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Multumesc de raspuns, doar 5 lei/exemplar ramane de platit? fara legalizare?

Daca se plateste mai putin, nu se instiinteaza societatea? Imi trebuie mai mult pentru a pune in executare respectiva hotarare, ma gandesc ca doar o copie trebuie - pentru executor.

Multumesc mult
Referitor la trimiterea actelor prin posta, mentionez ca tot instanta trebuie sa-mi elibere o copie simpla, normala (ca sa spun asa) dupa hotarare si ulterior sa o legalizeze. Deci trimit doar cererea in cauza cu taxa de 5 Lei, daca este suficienta.

Daca gresesc, va rog sa-mi comunicati. Multumesc mult
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2015
andreya1202, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire sentinta MihaDrag MihaDrag buna seara .Am si eu o intrebare legata de sentinta data de tribunal care trebuie investita daca ma exprim corect in definitiva si irevocabila .Suntem o ... (vezi toată discuția)
Taxe legalizare hotarare definitiva si irevocabila silvana50 silvana50 buna seara!Am o hotarare ramasa definitiva si irevocabila prin respingerea recursului.Care mai sunt taxele de legalizare a acesteia si unde trimit ... (vezi toată discuția)
Obtinere executare silita pasi Noname2011 Noname2011 Am inteles ca ptr executarea silita este nevoie de hotararea definitiva, irevocabila a instantei de fond si investita cu formula executorie. Toate aceste ... (vezi toată discuția)