avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită obtinere executare silita pasi
Discuție deschisă în Executare silită

obtinere executare silita pasi

Am inteles ca ptr executarea silita este nevoie de hotararea definitiva, irevocabila a instantei de fond si investita cu formula executorie. Toate aceste "calitati" ale hotararii se obtin doar printr-o cerere depusa la registratura?? Ptr ca unele pers spun ca ar trebui sa obtin mai intai hotararea legalizata cu mentiunea definitiva si irevocabila si ulterior sa o investesc cu formula executorie tot printr-o cerere adresata registraturii instantei de fond, iar alte pers imi spun ca investirea cu formula executorie se face la un executor judecatoresc doar cu hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila. Investirea cu formula executorie este ceruta de mine la tribunal prin cerere sau de catre executorul judecatorec????????????:help::help:#-o
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 08:54, 24 Ianuarie 2012
la cerere, de catre dumneavoastra, la registratura instantei unde se afla dosarul ( probabil instanta de fond). Trebuie sa aveti cu dumneavoastra taxa de timbru de 6 lei, timbru judiciar de 0,15 bani, cerere de investire cu formula executorie, plus copie a hotararii. Cu exemplarul investit cu formula executorie va duceti la executor.
~ Conținut șters la cerere ~

[ folositi va rog, butonul "raspunde", multumesc]
Multumesc ptr raspuns! Insa eu vreau sa obtin hotararea cu mentiunea definitiva, irevocabila si investita cu formula executorie printr-o singura cerere..este posibil? vreau sa trimit cererea prin posta si alaturat dovada taxelor.. mi se pare absurd sa trimit o cerere ptr legalizarea hotararii cu aplicarea mentinunii def si irev ca ulterior dupa ce o primesc prin posta sa o trimit iar impreuna cu o cerere ptr investire cu formula executorie...
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Ianuarie 2012
gi-jane2, moderator
pai nu...o singura cerere v-am indicat si eu. O cerere prin care veti solicita investirea cu formula executorie, pe ea se va aplica atat mentiunea de definitiv si irevocabil cat si formula executorie. Taxa de timbru este de 6 lei tocmai din aceasta cauza - 2 lei mentiunea definitiv si irevocabil si 4 lei investirea. Mentionez totusi ca stiu ca instantele din tara au si alte practici proprii pentru investirea cu formula executorie, in Bucuresti nu este necesara mai mult de o cerere. Cel mai bine sunati la instanta respectiva si intrebati care este procedura de investire. Intrebati si daca se poate prin posta.
Noname2011 a scris:

[ folositi va rog, butonul "raspunde", multumesc]
Multumesc ptr raspuns! Insa eu vreau sa obtin hotararea cu mentiunea definitiva, irevocabila si investita cu formula executorie printr-o singura cerere..este posibil? vreau sa trimit cererea prin posta si alaturat dovada taxelor.. mi se pare absurd sa trimit o cerere ptr legalizarea hotararii cu aplicarea mentinunii def si irev ca ulterior dupa ce o primesc prin posta sa o trimit iar impreuna cu o cerere ptr investire cu formula executorie...

Puteti solicita si legalizarea si investirea printr-o singura cerere, timbrati ambele capete de cereri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Original titlu executoriu oti oti Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu ... (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila goldfish goldfish cum procedez ca sa obtin pentru o hotarare, sa fie scris pe ea, mentiunea [b]definitiv si irevocabil?[/b] mentionez ca de 1 an nu s-a facut nici apel, nici ... (vezi toată discuția)
Punere in executare o hotararea judecatoreasca andreya1202 andreya1202 Buna seara, Conform NCPC art 640, inteleg ca hotararea judecatoreasca este executorie de drept, nu? Cu alte cuvinte, in situatia in care exista o hotarare a ... (vezi toată discuția)