avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită original titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

original titlu executoriu

Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu formula executorie?
Cel mai recent răspuns: BOSA CODRUTA DINA , Consilier juridic 15:29, 27 Ianuarie 2009
Originalul este cel trimis de instanta care legalizat cu mentiune defitiva si irevocabila constituie titlu executoriu
Dar potrivit art.266 hotararea se face in 2 exemplare originale unul atasat la dosarul cauzei iar celalalt se depune la dosarul de hotarari si se comunica in copie partilor. Exemplarul care ni s-a comunicat are doar o semnatura cu mentiunea "pt.conformitate".
Nu inteleg in ce consta "legalizarea" la carefaceti referire.Cum procedez pt aceasta "legalizare" ?
Multumesc
Pentru a avea hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila aveti nevoie de urmatoarele:
-cerere investire a hotararii cu mentiunea definitiva si irevocabila- o adresati instantei care a emis hotararea
-timbru judiciar de 0,3 lei
-taxa de timbru de 2 lei-pentru legalizare plus taxa de timbru de 4 lei pentru investirea propriu-zisa-taxele de timbru se achita la Administratia Financiara
-copie sentinta
Atentie, puteti solicita mai multe copii legalizate ale sentintei insa numai una investita.
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2009
Cristina Toda Cabinet de Avocat, Avocat
Am avut in vedere si opiniile expuse pe forum dar m-am documentat dar eu cred ca fiind in materie comerciala nu este necesara investirea (art 720 indice 9 C.proc.civ.) dar am nevoie de mentiunea definitiva si irevocabila . Cererea are un format anume sau pot sa o redactez singura ? Sau gasesc un model la registratura? In ce termen mi se elibereaza aceste copiii aveti idee ?
cererea de legalizare si investire cu formula executorie nu are un format anume. Scrieti datele personale , partile , nr. dosarului, (ce solicitati)data, semnatura.Seelibereaza in 2 sapt de la arhiva.

Alte discuții în legătură

Legalizare si investire cu formula executorie manuelle manuelle Buna ziua. Copia hotararii judecatoresti care se anexeaza cererii de legalizare si investire cu formula executorie trebuie sa aiba mentiunea \"conform cu ... (vezi toată discuția)
Am castigat recursul! cum obtin copia dupa hotarare? chitzul chitzul Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis ... (vezi toată discuția)
solutie in executare dansorin dansorin buna ziua,ce trebuie sa fac sa pun in aplicare o solutie definitiva,am luat timbre,am platit taxa financiara,am inteles ca trebuie sa fac doua cereri sa le ... (vezi toată discuția)