Cum pot obtine originalul unei hotarari judecatoresti avand in vedere ca imi este necesara in procedura executarii silite si nu am investi hotararea t cu formula executorie?
Dar potrivit art.266 hotararea se face in 2 exemplare originale unul atasat la dosarul cauzei iar celalalt se depune la dosarul de hotarari si se comunica in copie partilor. Exemplarul care ni s-a comunicat are doar o semnatura cu mentiunea "pt.conformitate".
Nu inteleg in ce consta "legalizarea" la carefaceti referire.Cum procedez pt aceasta "legalizare" ?
Multumesc
Pentru a avea hotararea cu mentiunea definitiva si irevocabila aveti nevoie de urmatoarele:
-cerere investire a hotararii cu mentiunea definitiva si irevocabila- o adresati instantei care a emis hotararea
-timbru judiciar de 0,3 lei
-taxa de timbru de 2 lei-pentru legalizare plus taxa de timbru de 4 lei pentru investirea propriu-zisa-taxele de timbru se achita la Administratia Financiara
-copie sentinta
Atentie, puteti solicita mai multe copii legalizate ale sentintei insa numai una investita.
Am avut in vedere si opiniile expuse pe forum dar m-am documentat dar eu cred ca fiind in materie comerciala nu este necesara investirea (art 720 indice 9 C.proc.civ.) dar am nevoie de mentiunea definitiva si irevocabila . Cererea are un format anume sau pot sa o redactez singura ? Sau gasesc un model la registratura? In ce termen mi se elibereaza aceste copiii aveti idee ?
cererea de legalizare si investire cu formula executorie nu are un format anume. Scrieti datele personale , partile , nr. dosarului, (ce solicitati)data, semnatura.Seelibereaza in 2 sapt de la arhiva.