avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am castigat recursul! Cum obtin copia dupa hotarare?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am castigat recursul! Cum obtin copia dupa hotarare?

Am castigat recursul pentru amenda de la politia rutiera. De la Informatii Sectia ix am fost plimbat la registratura, de acolo la arhiva, la arhiva m-au trimis la judecatorie, de la registratura judecatoriei m-au trimis la arhiva judecatoriei unde:
1. mi-au spus sa fac cerere de legalizare a hotararii si sa aduc niscai timbre si taxe de timbru
2. mi-au spus ca, desi tribunalul a redactat hotararea acum 18 zile, la ei inca nu a ajuns (sunt 5 metri intre cele 2 camere).

Eu am nevoie de copie dupa hotarare pentru a merge la administratia financiara si sa rezolv cu amenda (acum sunt bun de plata desi am castigat anularea ei).

1. Trebuie sa fac cerere pentru eliberare copie dupa hotarare (am inteles ca fiind vorba de o hotarare irevocabila nu se mai comunica partilor) sau pentru legalizare, cum mi-a recomandat doamna de la arhiva? Ma gandesc ca din moment ce nu am hotararea, nici in copie nici in original, nu prea am ce sa legalizez, dar poate ma depaseste pe mine sistemul judiciar. Ce trebuie sa cer si ce o sa imi trebuiasca la administratia financiara?
2. Va rog sa ma ajutati cu un model al cererii!
3. Cam cat dureaza ca hotararea redactata sa ajunga de la arhiva tribunalului la arhiva judecatoriei?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 15:19, 25 Februarie 2011
Adresati cererere catre presedintele instantei,pentru eliberare hotarare legalizata
Anexati dovada plata taxa timbru si timbru judiciar
Durata de redactare hotarare difera de la instanta la instanta si este conditionata de bagajul de cauze ,dispozitia personalului
cerere copie deciza tribunal cu o taxa de 2 lei si timbru judiciar de 0.15 ,
dupa care decizia si cu sentinta de la judecatorie impreuna cu o cerere prin care solicitati investirea cu formula definitiva si irevocabila , o taxa de timbru de 6 lei si timbru judiciar de 0.15 lei o depuneti la judecatorie
pt ca ulterior sa mergeti cu ele la politie si le depuneti la politie

in mod normal pt copie decizie dureaza cam 3/5 zile
pt investire cam 5 zile
Ultima modificare: Vineri, 25 Februarie 2011
Cab.Av.Doroiman Camelia, Avocat
Trebuie legalizata si investita cu formula executorie hotararea instantei de fond. In cazul in care prin recurs s-a modificat sentinta de la fond la legalizare se va face mentiunea respectiva.
Pentru legalizare si investire aveti nevoie de taxa timbru 6 lei si timbru judiciar 0,3 lei.
Legalizarea se face la Judecatorie si de accea trebuie sa asteptati ca dosarul sa se reintoarca la Judecatorie. Cat sa asteptati? Greu de spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin hotararea de divort pe care sa scrie definitiv si irevocabil? tatiana.m tatiana.m O sa fiu scurta, pentru ca s-a scris deja mult pe acest subiect, dar eu vreau sa fiu mai bine informata si pentru obtinerea unei hartii, nu cred ca am nevoie ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila,investita cu titlul executoriu araoil araoil Cu o cerere,sentinta civila, minuta de la curte ca a fost respins recursul, chitanta in valoare de 8 lei ,un timbru in valoare de 1 leu, am solicitat ... (vezi toată discuția)
Acte necesare elibarerare hotarare de divort definitiva saaa saaa Buna ziua, Am avut si eu divortul la judecatoria sect 6 iar acum as avea nevoie de hotarea de divort definitiva. Imi puteti spune ce acte imi sunt necesare ... (vezi toată discuția)