avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Investire cu formula executorie
Discuție deschisă în Executare silită

Investire cu formula executorie

In cazul unui contract de inchiriere,chiriasul(pers.juridica) nu a achitat chiria de aprox 4 luni.Ce acte sunt necesare pt nvestire cu formula executorie?Proprietarul are sediul in sector,3,imobilul inchiriat se gaseste in sector 5,iar chiriasul are sediul in sector 5.La ce judecatorie se depune cererea?multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:40, 9 Martie 2015
Conform art.640 (2) NCPC Investirea cu formula executorie:"Cererea de investire cu formula executorie se solutioneaza de judecatoria in circumscriptia careia se afla domiciliul sau sediul creditorului ori al debitorului,dupa caz,in camera de consiliu ,fara citarea partilor"..In speta dvs.judecatoria sector 3 sau,judecatoria sector 5.
Contractul a fost incheiat la notariat sau inregistrat la administratia financiara ? Cand a fost incheiat acesta ?
contractul a fost inreg.la ad.financiara.a inceput la data de 1 martie.va rog frumos,ce acte sunt necesare?multumesc
Art. 1798 NCC - Caracterul executoriu

Contractele de locaţiune încheiate prin înscris sub semnătură privată care au fost înregistrate la organele fiscale, precum şi cele încheiate în formă autentică constituie titluri executorii pentru plata chiriei la termenele şi în modalităţile stabilite în contract sau, în lipsa acestora, prin lege.
Chiar daca a fost inregistrat la administr.financiara si este titlu executoriu, tot trebuie investit cu formula executorie conf.art.640(1) NCPC"Titlurile executorii ,altele decat hotararile judecatoresti,pot fi puse in executare numai daca sunt invesitie cu formula executorie"..Trebuie sa faceti cerere de investire cu formula executorie, asa cum am scris mai sus,veti depune contractul de inchiriere in original inregistrat la administr.financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere - titlu executoriu virgo19 virgo19 Buna ziua, Am citit undeva ca, conform NCPC, contractul de inchiriere inregistrat la anaf constituie titlu executoriu. Vreau sa stiu daca este adevarat. Am ... (vezi toată discuția)
Intretinere neplatita de chirias ContSters22096 ContSters22096 pt recuperarea cheltuielilor cu intretinerea cum at fi de preferat sa procedeze propretarul unui apartament inchiriat? - sa il actioneze pe chirias in ... (vezi toată discuția)
De cand e contractul de inchirere titlu executoriu? alinaione alinaione buna ziua. am un contract de inchiriere facut cu niste chiriasi care nu plaresc chiria. contractul e inregistrat la fisc si e facut in martie 2012. In 2014 am ... (vezi toată discuția)