avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperarea unor sume de bani date cu titlul de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperarea unor sume de bani date cu titlul de împrumut

Am împrumutat unui prieten (la vremea aceea, 2008) 15.000 Euro cu contract de împrumut încheiat prin notariat, cu condiţia de restituire după 3 ani, adică în nov. 2011, fără dobândă sau alte obligaţii. La încheierea contractului am solicitat să semneze şi soţia acestuia.
După ceva vreme, amicul a intrat în nişte probleme financiare (faliment, pierdere serviciu, numeroase datorii către diferite banci, etc.) soţia a divorţat de el şi a dispărut (probabil Italia sau Spania)
Cum aş putea să dau de ea sperând că poate voi putea recupera din suma împrumutată?
Care ar fi paşii de parcurs?
Menţionez că nu am experienţă juridică şi orice sfat ar fi util.
Cel mai recent răspuns: ciubipui , utilizator 19:40, 7 Noiembrie 2012
Apelati la un executor judecatoresc pt a demara executarea silita.
Nu aveti de ce si nici cum s-o gasiti pe femeie, daca au bunuri comune in tara sau proprii ale fiecaruia, executorul le poate vinde si astfel sa va recuperati banii, altfel ramaneti cu paguba.
În ţară nu mai au nimic pe numele lor. Nu ştiu ea dacă ar avea ceva prin Spania. Pentru a deschide proces trebuie să plătesc o taxă de timbru în valoare de 10% din suma de recuperat?
nu aveti ce proces sa deschideti, contractul de imprumut constituie titlu executoriu, va adresati direct unui executor, iar acesta dupa ce cere si primeste incuviintare de la instanta, va putea trece la executare.. daca are ce pe teritoriul Romaniei, nu are competenta in afara ei.
Despre cheltuieli , vb direct cu executorul.. ce suma va trebui sa avansati.
Mulţumesc pentru răspuns. Există prevăzut de lege un anumit termen de prescriere? Dacă acum nu am ce să-i iau pot spera că îmi pot recupera banii chiar după ani de zile?

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut Napster33 Napster33 Buna ziua. Am un prieten care a imprumutat o persoana cu suma de 5000 euro, au facut amandoi un contract de imprumut in fata unui notar insa in contract nu ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie cu contract de imprumut thomas27 thomas27 As dori o informatie, si un sfat in acelasi timp: Acum 18 luni am incheiat un contract de imprumut intre 2 persoane fisice ptr suma de 18600 euro, fara nici o ... (vezi toată discuția)
Vreau să împrumut un prieten cu o sumă mare de bani, pentru a-și cumpăra o casă. cum îmi pot recupera banii în caz că nu mi-i restituie? Robertpf Robertpf Vreau sa.i dau sub forma de imprumut prin transfer banca,o suma mare de bani unui prieten pentru asi achizitiona o casa In cazul in care nu mi.o restituie cum ... (vezi toată discuția)