avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare datorie cu contract de imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare datorie cu contract de imprumut

As dori o informatie, si un sfat in acelasi timp: Acum 18 luni am incheiat un contract de imprumut intre 2 persoane fisice ptr suma de 18600 euro, fara nici o garantie mobiliara sau imobiliara, in fata unui avocat cu nr de inregistrare...etc. Daca ma gasesc in situatia in care data scadenta a acestui contract de imprumut se atinge si suma nu este achitata ce pot face ptr a-mi recupera aceasta suma ? Se pot cere penalitati de intarziere?Mentionez ca in contract nu este specificat acest lucru, pe simplu considerent ca era vb de o famile de buni amici..care pana la urma s-au dovedit a nu fi asa de buni amici !Cum imi pot recupera suma imprumutata , daca termenul scade si suma nu imi este rambursata integral sau daca imi v-a fi returnata doar o mica parte? Astept raspunsul dumneavostra, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 23:36, 9 Noiembrie 2009
Puteti chema in judecata pe debitor,iar instanta va da solutia de executare silita,in cazul in care debitorul nu va achita imprumutul la termen,insa contractul de imprumut trebuie sa fie valabil incheiat.
contractul este valabil incheiat, nu e absolut nici o problema din punctul de vedere al valabilitatii contractului de imprumut, vroiam sa va mai intreb , cam cat timp v-a putea dura un asemenea proces in conditiile in care nu se ajunge la o cale amiabila, deja a existat un contact intre mine si persoana indatorata, dar conditiile pe care acea persoana nu imi convin , de ex achitarea unei sume de 2000 euro si restul in 6-7-8 luni, ceea ce sincer nu imi convine din mai multe puncte de vedere. Daca incep procedura legala, imi puteti estima un timp , in mare , la cat ar putea dura un asemenea proces? Va multumesc din suflet , ptr atentia acordata!
in cazul in care imprumutatul se dovedeste a fi de rea -credinta puteti proceda in felul urmator :
1. il puteti notifica prin intermediul unui avocat/notar in vederea rambursarii imprumutului
2. daca nu se da curs notificarii il puteti actiona in instanta .
termenul de prescriptie este de 3 ani .

durata procesului , poate varia cu aproximatie, intre cateva luni si 1 an .
depinde de probatoriul administrat , in cea mai mare parte .
va mai cer un mic sfat, mentionez ca a avut loc o intalnire cu imprumutatul in fata avocatului meu si dansul cu avocata lui,la care s-a prezentat doar cu 1000 euro din 18600 si a mai cerut o amanre de 6 luni invocand criza si etc.., la care nu sunt de acord, deoarece a mai si mentionat ca el personal nu detine nimic, si ca mai are si salariul pe economie cel mai mic, dar din cate cunosc lucreaza la o firma cu renume de jucarii din bucuresti si are si functie de director de vanzari , acum 1,8 ani si-au cumparat un apartament in rate, stiu ca detinea un teren aproape de bucuresti, sotia lui mai are un apartament pe numele ei si un teren pe langa pitesti, incercand sa spuna ca asta e viata si ca in 6 luni incearca sa stinga creditul dar ca nu poate garanta cu nimic, ca asta e viata..bla bla. ceea ce m-a pus in dificultate a fost faptul ca l-am intrebat ca daca dupa 2 , 4 sau 6 luni se intampla acelasi lucru ca si azi cine imi garanteaza ca nu v-a fi aceeasi situatie ? la care mi s-a raspuns ca asta e viat , ca daca ma duc in tribunal pierd timp, ca are salariul mic pe economie..etc. ACUM va intreb si pe dumneavostra, si va cer un sfat , chiar imi pot pierde banii ? Chiar legea nu poate face nimic cu acesti oameni de nimic, cand ma gandesc ca l-am si ajutat si i-am dat curent in casa ca sa aiba lumina ptr copilul lui ca il dadea afara propietarul cand statea in chirie si mi-a fost mila de acel copil ! Mentionez ca mai are un proces pe rol inca cu propietarul de deasupra apartamentului meu in care a stat in chirie! Imi puteti da un sfat si dumneavostra cummsa procedez in continuare !!!! Va multumesc anticipat!
in contr nu se specifica ca este cu titlu executoriu? verificati ... pt ca in aceasta situatie nu mai trebuie sa va judecati ci doar sa investiti contr cu formaula executorie, iar apoi sa incepeti executarea silita. a-ti castiga timp.

incercati sa puneti sechestru asigurator pe bunuri, sa inscrieti datoria in cf ...

avocatul dvs ce v-a sfatuit?

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie cu contract de imprumut in fata unui avocat thomas27 thomas27 Buna seara, As dori o informatie, si un sfat in acelasi timp: Acum 18 luni am incheiat un contract de imprumut intre 2 persoane fisice ptr suma de 18600 ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Este legala plata unor datorii personale din sulta datorata ? ContSters295438 ContSters295438 Cu deosebit respect , ma adresez dv. acelor oameni deosebiti care cu priceperea lor , fac lumina in intortocheata legislatie . Am fost parte intr-un ... (vezi toată discuția)