avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare datorie cu contract de imprumut in fata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare datorie cu contract de imprumut in fata unui avocat

Buna seara,

As dori o informatie, si un sfat in acelasi timp: Acum 18 luni am incheiat un contract de imprumut intre 2 persoane fisice ptr suma de 18600 euro, fara nici o garantie mobiliara sau imobiliara. Daca ma gasesc in situatia in care data scadenta a acestui contract de imprumut se atinge si suma nu este achitata ce pot face ptr a-mi recupera aceasta ? Se pot cere penalitati de intarziere?Mentionez ca in contract nu este specificat acest lucru, pe simplu considerent ca era vb de o famile , buni amici..!! Cum imi pot recupera suma imprumutata , daca termenul scade si suma nu imi este ramburasta integral sau daca imi v-a fi returnata partial? Astept raspunsul dumneavostra, va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 20:28, 27 Octombrie 2009
Contractul incheiat in fata notarului reprezinta, conform dispozitiilor legale, titlu executor. Daca cei pe care i-ati imprumutat nu va returneaza imprumutul la data scadenta, adresati-va unui executor judecatoresc in vederea executarii silite a acestora.
In ceea ce priveste eventuale penalitati de intarziere, prin cererea de executare silita veti cere executorului sa actualizeze suma cu indicele de inflatie.
Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie cu contract de imprumut thomas27 thomas27 As dori o informatie, si un sfat in acelasi timp: Acum 18 luni am incheiat un contract de imprumut intre 2 persoane fisice ptr suma de 18600 euro, fara nici o ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut cu garantie imobiliara intgril intgril Buna ziua!am imprumutat niste bani unui prieten si am facut un contract de imprumut cu garantie imobiliara.In cazul in care nu imi returneaza suma pana la data ... (vezi toată discuția)
Executare silită raiffaisen. poate fi executat codebitorul? ANNnaC ANNnaC Bună ziua, am o intrebare: dacă mi se dă drumul la dosar la Raiffaisen din cauza întârzierii si neachitării ratelor pot sa-mi puna propire pe ... (vezi toată discuția)