As dori o informatie, si un sfat in acelasi timp: Acum 18 luni am incheiat un contract de imprumut intre 2 persoane fisice ptr suma de 18600 euro, fara nici o garantie mobiliara sau imobiliara. Daca ma gasesc in situatia in care data scadenta a acestui contract de imprumut se atinge si suma nu este achitata ce pot face ptr a-mi recupera aceasta ? Se pot cere penalitati de intarziere?Mentionez ca in contract nu este specificat acest lucru, pe simplu considerent ca era vb de o famile , buni amici..!! Cum imi pot recupera suma imprumutata , daca termenul scade si suma nu imi este ramburasta integral sau daca imi v-a fi returnata partial? Astept raspunsul dumneavostra, va multumesc !
Contractul incheiat in fata notarului reprezinta, conform dispozitiilor legale, titlu executor. Daca cei pe care i-ati imprumutat nu va returneaza imprumutul la data scadenta, adresati-va unui executor judecatoresc in vederea executarii silite a acestora.
In ceea ce priveste eventuale penalitati de intarziere, prin cererea de executare silita veti cere executorului sa actualizeze suma cu indicele de inflatie.
Succes.