Buna ziua! Problema mea este legata de recuperarea unei sume de bani dati cu imprumut unei persoane fizice de la care in momentul de fata nu-i mai pot recupera conform intelegerii avute.Cum se poate rezolva acest caz?
Va trebui sa o actionati in judecata, sa timbrati actiunea la valoare si sa va asigurati ca puteti proba faptul ca acea suma i-ati imprumutat-o, ca ati stabilit si un termen de plata care , ulterior nu a fost respectat.
Pentru inceput, formulati o notificare prin executor, pentru a putea cere si dobanzile aferente.
Multumesc,notificare implica prezenta ambelor parti la notar,stabilirea sumei datorate si timbrarea ei in % din suma revendicata si recunoscuta de debitor.Acest lucru implica un cost suplimentar pentru persoana pagubita? apoi cheltuieli de judecata aferente? termene ,etc?
Nu, notificarea i-o trimite executorul lui, acasa.
Cred ca 10% din suma datorata e taxa de timbru dar habar nu am precis.
Da vor exista costuri suplimentare, cheltuieli de executare, cam 10% din suma datorata.
Taxa de timbru se calculeaza la valoare..depinde de suma, daca indicati suma ..va pot calcula taxa de timbru..eu cred ca e mai putin de 10%.
Daca veti castiga in instanta va veti recupera si acesti bani.
Pentru comunicarea unei notificari prin intermediul executorului judecatoresc va trebuie:
- notificarea in 3 exemplare;
- taxa de timbru de 4 lei
- timbru judiciar de 0.15 lei;
Onorar pentru comunicarea unei notificari o gasiti pe in Ordinul 2550/2006.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Recuperare datorie
bog_m
buna ziua.am da bani la cineva si nu prea mai are de gand sa mii dea,cu toate ca am act de mana facut cu el,problema e ca,i-am mai dat niste msg de ... (vezi toată discuția)