avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperare bani
Discuție deschisă în Executare silită

recuperare bani

Buna ziua! Problema mea este legata de recuperarea unei sume de bani dati cu imprumut unei persoane fizice de la care in momentul de fata nu-i mai pot recupera conform intelegerii avute.Cum se poate rezolva acest caz?
Cel mai recent răspuns: BOSA CODRUTA DINA , Consilier juridic 13:05, 27 Ianuarie 2009
Va trebui sa o actionati in judecata, sa timbrati actiunea la valoare si sa va asigurati ca puteti proba faptul ca acea suma i-ati imprumutat-o, ca ati stabilit si un termen de plata care , ulterior nu a fost respectat.
Pentru inceput, formulati o notificare prin executor, pentru a putea cere si dobanzile aferente.
Multumesc,notificare implica prezenta ambelor parti la notar,stabilirea sumei datorate si timbrarea ei in % din suma revendicata si recunoscuta de debitor.Acest lucru implica un cost suplimentar pentru persoana pagubita? apoi cheltuieli de judecata aferente? termene ,etc?
Nu, notificarea i-o trimite executorul lui, acasa.
Cred ca 10% din suma datorata e taxa de timbru dar habar nu am precis.
Da vor exista costuri suplimentare, cheltuieli de executare, cam 10% din suma datorata.
Taxa de timbru se calculeaza la valoare..depinde de suma, daca indicati suma ..va pot calcula taxa de timbru..eu cred ca e mai putin de 10%.
Daca veti castiga in instanta va veti recupera si acesti bani.

av. Ileana Schwarz
Pentru comunicarea unei notificari prin intermediul executorului judecatoresc va trebuie:
- notificarea in 3 exemplare;
- taxa de timbru de 4 lei
- timbru judiciar de 0.15 lei;
Onorar pentru comunicarea unei notificari o gasiti pe in Ordinul 2550/2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie bog_m bog_m buna ziua.am da bani la cineva si nu prea mai are de gand sa mii dea,cu toate ca am act de mana facut cu el,problema e ca,i-am mai dat niste msg de ... (vezi toată discuția)
Cuantum chheltuieli de judecata caradis caradis Buna seara . Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Am inaintat o cerere , m-a pus sa timbrez , si la prima sedinta mi-a pus in vedere sa timbrez in plus . Fiind ... (vezi toată discuția)
Chitanta sub semnatura privata ella24 ella24 Buna ziua. Am imprumutat de la o persoana o suma de bani(mai precis 35.000 ron) si am semnat o chitanta sub semnatura privata in care ma oblig ca pana la ... (vezi toată discuția)